Rendőri ellenőrzések

2024.02.26. 17:00

Közel 300 gyorshajtót fogtak a Jászkunságban

A kerékpárosok 16 százalékánál állapítottak meg valamilyen szabálysértést az elmúlt héten intézkedő jászkunsági rendőrök. Közel 300-an lépték túl autóval a megengedett sebességet a vármegyei utakon. Az elmúlt hét közlekedésrendészeti tapasztalatait gyűjtötte össze a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Pakainé Pusztai Nóra

Az elmúlt héten a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei egyenruhások 21 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, illetve hat személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Car,Driving,On,Freeway,At,Sunset,,Motion,Blur
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

– A forgalom-ellenőrzők 282 gépkocsit mértek be, melyek túllépték a megengedett sebességet, továbbá 257 kerékpárost ellenőriztek, 41 esetben állapítottak meg valamilyen szabálysértést – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Kirívó esetként kiemelték, amiről már korábban beszámoltunk: egy férfi február 25-én este, Jászkiséren személyautóval villanyoszlopnak ütközött. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, ezért előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra, meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

– Vármegyénk területén az elmúlt héten is több olyan sofőrrel szemben intézkedtek a rendőrök, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy nem rendelkeztek jogosítvánnyal, vagy eltiltották őket a járművezetéstől. Aki jogosítvány nélkül vezet, szabálysértést követ el, aki pedig a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt ül volán mögé, bűncselekményt követ el. Mindkét cselekmény eljárást von maga után, és az elkövetők nemcsak a saját, hanem a közlekedés többi résztvevőjének életét, testi épségét is veszélyeztetik – hívták fel a figyelmet. Hozzátették, zéró tolerancia van érvényben Magyarországon az ittas gépjárművezetőkkel szemben. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek kockázata is.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a jövőben is folyamatosan tartanak a közlekedési biztonsági helyzet további javítása, valamint a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítása érdekében közlekedésrendészeti akciókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában