Dílerek

2024.02.22. 15:30

Kiskorúaknak is árulták az anyagot Szolnokon, rendőrkézen a két drogkereskedő

A rendőrség mindkét dílert őrizetbe vette, valamint kezdeményezte letartóztatásukat.

Köllő Judit

Egy 46 éves helyi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023 nyarától Szolnokon 1000–1500 Ft/adag áron új pszichoaktív anyagot értékesített 18. életévüket be nem töltött személyeknek – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A kiskorúaknak általában 30-40 alkalommal adott el a veszélyes szerből, de volt olyan 18 év alatti, akinek legalább 200-szor árusított az anyagból.

drogkereskedők, rendőrség, bűncselekmény
Két drogkereskedőt is elkaptak a rendőrök. A képen az a férfi, akitől a másik díler vásárolta az anyagot
Forrás: Police.hu

A rendőrök előállították azt a 39 éves férfit is, akitől a kábító hatású anyagot megvette. A díler a megalapozott gyanú szerint 1500–2000 Ft/adag áron, rendszeres haszonszerzésre törekedve adta el az új pszichoaktív anyagot felnőtteknek. A gyanúsított lakcímén 462,66 grammnyi új pszichoaktív anyagot, a kiporciózással összefüggésben mérleget és alufóliát, továbbá vagyonvisszaszerzési tevékenység keretében kétszáz darab 500 forintot, valamint 94 ezer forint értékben zálogjegyeket foglaltak le a rendőrök.

Az idősebb dílert tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek kínálással, átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, míg a 39 éves tettest kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Mindkettejüket őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

drogkereskedők, rendőrség, bűncselekmény
A helyszínelők a 39 esztendős férfi lakcímén 462,66 grammnyi új pszichoaktív anyagot, a kiporciózással összefüggésben mérleget és alufóliát is találtak
Forrás: Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában