Tárgyalás

2024.02.15. 11:20

Kenőpénzt ajánlott a börtönőrnek a szolnoki rab, ha az bevisz neki valami fontosat

A letartóztatott fiatalember nem ismerte be a bűncselekmény elkövetését, hivatali vesztegetés miatt indul vele szemben bizonyítási eljárás.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Gettyimages.com

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség – három évvel a feltételezett bűncselekmény elkövetése után – tavaly október 27-én kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat egy 25 esztendős, büntetett előéletű fiatalemberrel szemben.

A vádirat szerint az illető, aki 2020 májusától letartóztatásban volt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, 2020. október 29-én a kora esti órákban százezer forintot ajánlott fel az egyik börtönőrnek, ha jogszabályi kötelezettségét megszegve bevisz neki egy mobiltelefont a büntetés-végrehajtási intézetbe. A börtönőr visszautasította az ajánlatot.

A vádlott büntetőügyében a napokban megtartott előkészítő ülésen a vádirat ismertetésére, majd a vádlott kihallgatására került sor a Szolnoki Törvényszéken. A bíró előtt a vádlott nem ismerte be a bűncselekmény elkövetését, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság ezért a férfi ügyében bizonyítási eljárás lefolytatásáról határozott, melynek első tárgyalási napjának április 4-ét tűzte ki – tájékoztatott a történtekről a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában