Helyszíni riport

2024.02.16. 13:52

Kilátszott a kis keze – megtaláltuk a portát, ahol a kerti WC-ből húztak ki egy újszülöttet – galériával

Megtaláltuk azt a kisújszállási portát, ahol egy anya a kerti WC-ben szülte meg gyermekét. A romos, elhanyagolt házban több család él, és bár az ott élők szűkszavúan nyilatkoztak hírportálunknak, sikerült megtudnunk néhány részletet a történtekről.

Daróczi Erzsébet

Ezen a portán történt a megdöbbentő eset

Fotó: Daróczi Erzsébet

Értetlenül állnak a kisújszállásiak a megdöbbentő csütörtök esti eset előtt: mint arról hírportálunk is beszámolt, egy udvari WC-ben szülte meg gyermekét egy negyvenöt éves nő. Az újszülött a megszületése után a WC-be esett, a tűzoltók azonban még időben kimentették, a mentők őt és édesanyaját is kórházba szállították.

Látták a mentőt, de nem tudták, mi történt

Péntek délelőtt, a szép napsütéses időben többen sétálgattak a kisújszállási Honvéd utcában. Két idős néni épp az aznapi ebédet beszélte meg, amikor megszólítottuk őket: tudják-e, hol történt az eset. Az idősebbik, Marika néni az utcában lakik, meg is mutatta történtek helyszínét, az egymás mellett álló két romos ház közül is a túlsót.

Megbontották az illemhelyet, úgy húzták ki az újszülöttet

A keze kilátszott, úgy húzták ki a megbontott udvari illemhelyből az újszülöttet a kisújszállási önkormányzati tűzoltók. Nagy volt az öröm, amikor kiderült, hogy nem küzdöttek hiába, a csecsemő életben volt, és a légutak kitisztítása után azonnal fel is sírt – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a közösségi oldalán az esetről. 
Czókoly Viktorián, a kisújszállási tűzoltók parancsnok azt mondta, melegíteni is kellett a fejlett, csaknem négykilós babát, akiben a tűzoltók számára is meglepő, elképesztő életerő volt.

 

A tűzoltók és a mentők közösen látták el a csecsemőt
Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala

– Az ablakból láttam csütörtök délután 4 óra körül a mentőket, tűzoltókat, meg hogy két fiatalember bement a házba, de semmi mást nem tudok. A ház utcai részében egy egyedül élő, rokkant férfi lakik, azt láttam, hogy nem hozzá ment a mentő. Hanem be, az udvarra, de ott több család is él. Hogy hányan és kik, azt nem tudom – mondta az idős asszony.

„Egy anyát nem visz rá a lélek ilyesmire”

– Nekem is van gyerekem, sőt már unokáim is. Hallottam már olyanról, hogy valaki „pisilés közben szülte meg a gyerekét”, de azt nem tudjuk, hogy ebben az esetben mi történt ott, a kinti WC-ben – fogalmazott óvatosan Marika néni, aki remélte, hogy azért az anya és a pici is jól vannak.

Erre a másik idős hölgy, Magdi néni is helyeselt, szerinte egy anya, aki várja a gyermekét 9 hónapon át, egészen biztosan nem akarattal tesz ilyet.

– Nem viszi rá a lélek... – fűzte hozzá az idős hölgy.

„Gyere ki!” – kiabált valaki a kerti WC-ből

Miközben megszólalóink elmentek ebédelni, a szóban forgó ház felé vettük az irányt. Csengő híján a kapu kilincsét verve, kiabálva próbáltunk valakit előhívni. Kisvártatva egy férfi szólt ki, hogy mit akarunk, majd megjelent a kapuban egy asszony.

– Gyere ki! – hangzott kiabálás az egyik, zöld színű kinti WC-ből, azok egyikéből, melyben minden bizonnyal a megdöbbentő eset történt.

A szürreális jelenetek után, néhány pillanat múlva egy hosszú, fekete hajú asszony jelent meg a karján egy négy-ötéves forma gyerekkel. Amikor elmondtuk, mit szeretnénk, azonnal hevesen tiltakozott a a fényképezőgép ellen... Majd higgadtabb hangnemre váltva megerősítette, valóban ott történt az eset, azt azonban, hogy milyen kapcsolatban áll az újszülöttet megszülő asszonnyal, nem kaptunk választ.

Nem az első gyermeke volt az asszonynak 

Azt azonban ő is elmondta, hogy az anyuka és a pici is jól vannak. Kérdésünkre annyit még hozzátett, hogy nem az első gyermeke ez az asszonynak.

Közben a kinti WC ajtaja becsukódott. Az előbukkanó férfi megengedte, hogy a kaput kinyitva lefotózzuk a házat.

– De be ne lépjen az udvarra! – szólt öblös hangja. Az az utcáról is jól látszott, hogy eléggé romos állapotban van a ház.

„Mentőt kellett volna hívnia hozzá!”

És hogy mit szólnak a településen élők a történtekhez? Egy a bölcsődéből kislányával kilépő édesanya meglehetősen kemény kritikát fogalmazott meg.

 – Hogy történhetett ez? – adott hangot véleményének. – Ha véletlenül szülte meg az anya, véleményem szerint akkor is azonnal mentőt kellett volna hívnia hozzá. Nem tudhatjuk, hogy mi történt, de az biztos, hogy ha eltitkolta terhességét, arra is lett volna törvényes megoldás. Mindenesetre nagy szerencse, hogy a csecsemő túlélte, remélem teljesen felépül – fogalmazta meg sommás véleményét az édesanya, miközben férje az autóban bekötötte kislányukat, és már indulnak is haza...

Emberölés kísérletének gyanúja miatt nyomoz a rendőrség

– A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérletének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség – tájékoztatta hírportálunkat András Hunor Lehel, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában