Előzetes letartóztatás

2024.02.16. 11:30

Nem ijesztette meg a kihallgatás sem a kunszentmártoni sorozattolvajt, szinte azonnal újra lecsapott

Már büntetőeljárás hatálya alatt állt, ennek ellenére újabb vagyon elleni bűncselekményeket követett el egy kunszentmártoni férfi ráadásul fiatalkorú bevonásával. A rendőrök kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a bíróság el is rendelt.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Még január 18-án állítottak elő és hallgattak ki egy 23 éves helyi férfit három fiatalkorú társával együtt a kunszentmártoni rendőrök, többrendbeli lopás miatt. Az eljárás úgy tűnik, nem ijesztette meg őket, a felnőtt, és egyik fiatalkorú társa ugyanis a kihallgatást követő napokban a gyanú szerint 28 akácfát kivágott egy magánterületről, melyet kézikocsival el is szállítottak. 

– A fákat a lopáshoz használt kézikocsival együtt a kunszentmártoni rendőrök helybenhagyólag lefoglaltak a 23 éves férfi lakcímén, az elszállításig ezek a férfi portáján maradtak. A rendőrök azonban január végén tapasztalták, hogy a gyanúsított a lefoglalt fát és kézikocsit ismeretlen helyre szállította, így kivonta azokat a végrehajtás alól – tájékoztatott András Hunor Lehel, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hozzátette, a nyomozók a férfit folytatólagosan kihallgatták lopás és zártörés bűntett megalapozott gyanúja miatt. Kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, melyet a járásbíróság 30 napra rendelt el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában