Éjszaka mászott be

2024.02.08. 11:30

Nem olvasni ment a könyvtárba a püspöki férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy 21 éves tiszapüspöki férfival szemben, aki nem olvasni ment éjjel a könyvtárba.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A vádirat szerint a férfi 2023. augusztus 30-án éjjel, Tiszapüspökiben a helyi önkormányzat könyvtárának az udvarára a kerítés hiányát kihasználva bejutott, ezt követően pedig az épület ablakát a nála lévő fogóval és kővel betörte, majd bemászott a könyvtárba.

A férfi azonban nem könyvekért ment, a könyvtárból üdítőt, csokoládékat lopott el úgy, hogy az üdítőt az ablakon keresztül kidobta, a csokoládékat pedig a zsebébe tette.

Az elkövető
Forrás: Police.hu

A zajra felfigyelt egy közelben tartózkodó helyi rendőr, aki a férfit a könyvtárból való távozáskor tetten érte, így az elkövetéssel okozott kár is megtérült.

Az ügyészség a már büntetett férfival szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabására, valamint közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban az alábbi linken elérhető tájékoztatást adta az ügyben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában