Közútellenőrzés

2024.02.29. 17:00

Roadpol: nem túl biztató a jászkunsági eredmény

ROADPOL akció zajlott az ország útjain február 19. és február 25. között. A Jászkunságban is „szép számú” jogsértőt „találtak” a rendőrök.

Rimóczi Ágnes

Vezetési és pihenőidő, jármű- és rakománybiztonság, megfelelő okmányok. Többek között ezeket ellenőrizte a rendőrség február 19. és február 25. között, amikor is az országos akció keretében Magyarország közútjain 8741 tehergépkocsit és 563 autóbuszt vizsgáltak meg az egyenruhások. A rendőrök az ellenőrzött járműveknél 2141 esetben állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást 17 teherautó esetében kellett elrendelni.

Forrás:  Police.hu

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye közútjain is tevékenykedtek a rendőrök e témakörben. Ahogy azt Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: 67 teherautót és egy autóbuszt ellenőriztek a jászkunsági egyenruhások. 

Az ellenőrzött járműveknél 49 esetben állapítottak meg jogsértést.

– A teherautók és autóbuszok ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt húsz alkalommal, egyéb jogsértések miatt két alkalommal kellett intézkedni. A teherautó-vezetők ellenőrzése során három alkalommal nem használták a passzív biztonsági eszközt, valamint 24 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet – részletezte a vármegyei adatokat András Hunor Lehel, a főkapitányság sajtóreferense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában