Verseny

2024.02.22. 13:30

Nyugdíjas katonák és rendőrök „feszültek” egymásnak Szolnokon

Első alkalommal szerveztek meg a nyugdíjas rendőrök és katonák komplex vetélkedőjét Szolnokon, a Magyar Honvédség 86. Helikopterdandár objektumában.

Köllő Judit

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Nyugdíjas Rendőrök Egyesülete február 21-én, szerdán szervezte meg elsőként a nyugdíjas rendőrök és katonák számára vetélkedőjét. A versenyen három fős csapatok mérhették össze tudásukat – olvasható a police.hu oldalon.

A versenyzők egy próbababán az újraélesztés megfelelő technikáját is bemutatták 
Forrás: Police.hu

A rendezvényt dr. Rádi Norbert rendőr dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg. A főkapitány beszédében kitért az online térben elkövetett csalásokra is, és felhívta a résztvevők figyelmét, mivel kerülhetik el az áldozattá válást.

A megnyitót követően a versenyzők hat pályán mérhették össze tudásukat. Számot adtak KRESZ-tudásukról, valamint katonasággal kapcsolatos totót, illetve az online csalás témakörében kvízt kellett megfejteni. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara állomásánál a versenyzőket egy szituáció várta, melynek része volt egy próbababán az újraélesztés technikája is. A fegyverzettechnika sem maradhatott el, a csapattagoknak egy gépkarabélyt kellett szét-, majd összeszerelniük. A megmérettetésen szereplő gyerekek is igazán testhezálló feladatot kaptak, egy távirányítós autóval szlalomozhattak végig a felállított pályán. A legügyesebb fiatal a verseny végén meg is nyerte a játék autót.

A rendezvényt dr. Rádi Norbert beszéde nyitotta meg
Forrás: Police.hu

Míg a zsűri összesítette az elért eredményeket, a résztvevőknek a bűnmegelőzési kollégák interaktív előadást tartottak, melynek során tájékoztatást adtak az online térben elkövetett csalások elkövetőinek módszereiről, továbbá felhívták a figyelmet a KiberPajzs oldalra, ahol az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat találnak.

A versenyről senki nem távozott üres kézzel. Mind az öt csapat értékes díjazásban részesült, az I. helyezett pedig egy vándorkupával térhetett haza.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában