Több volt a rovásán

2024.03.04. 12:24

Ittas volt, eltiltották a vezetéstől, mégis volán mögé ült egy árokszállási férfi

Ittasan és a vezetéstől eltiltás ellenére ült autóba egy jászárokszállási férfit. A sofőrt egy ellenőrzésen kapcsolták le a rendőrök.

Szoljon.hu

Egy személyautóval közlekedő helyi lakost ellenőriztek a rendőrök március 3-án délelőtt, Jászárokszálláson. Mint azt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, az egyenruhások a férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott, valamint megállapították, hogy a sofőrt a járásbíróság minden közúti jármű vezetésétől jogerősen eltiltotta. A férfit további mintavételre előállították a Jászárokszállási Rendőrőrsre, vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

HZ1_0957
Illusztráció
Fotó: Havran Zoltán / Forrás: MW archív

A rendőrség felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy zéró tolerancia van érvényben Magyarországon az ittas gépjárművezetőkkel szemben. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is. Az ittas járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában