Jogerős ítélet

2024.03.04. 14:18

Tovább tetézte élete legnagyobb hibáját a jászkiséri férfi, amikor fahusángot ragadott

Előbb balesetet okozott, majd egy fahusánggal azoknak rontott, akik megpróbálták rávenni, hogy ismerje el korábbi hibáját egy jászkiséri férfi. A bíróság most jogerősen kimondta: börtönbe kell mennie.

Szoljon.hu

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 év börtönre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyektől azt a 42 éves többszörösen büntetett előéletű férfit, aki 2022. január 29-én este nyolc óra körül az egyik jászkiséri kereszteződésben egy másfél méter hosszú 5 centiméter vastag akácfa ággal fejen ütött egy másik férfit, aki ennek hatására hanyatt esett, és elvesztette az eszméletét – tudtuk meg a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztályától.

bot, üt,
Illusztráció
Forrás: Getty Images

A kórházba szállítását követően derült ki, hogy áldozata koponyatörést és életveszélyes agysérülést szenvedett.

Az eset előzménye, hogy a vádlottat, aki este nyolc órára már ittas volt, a későbbi áldozata egy másik férfival kérdőre vonta, amiért – állításuk szerint – a nap folyamán közlekedési balesetet okozott, majd nem győződött meg arról, hogy megsérült-e valaki, és arra próbálták rábírni, hogy önként jelentkezzen a rendőrségen. A vádlottnak, akinek nem volt jogosítványa, ehhez nem fűlött a foga. Ehelyett berohant az egyik közeli családi ház udvarára, ahol magához vette a fahusángot, és azzal „válaszolt”.

Az ügyben 2022. június 27-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék 4 tárgyalást tartott, és az utolsón, február 16-án ítéletet hozott. A döntést az ügyészség, valamint a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az február 19-én jogerőre emelkedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában