Letartóztatás

2024.03.20. 11:30

Hihetetlen pusztítást végzett a visszatérő tolvaj Törökszentmiklóson: csak a falakat hagyta meg

Elsőre megúszta, másodjára már nem a letartóztatást az a 28 éves helyi férfi, aki tokkal-vonóval mindent vitt, amit csak tudott az elmúlt két hónapban különböző törökszentmiklósi ingatlanokból.

Molnár-Révész Erika

A 28 éves törökszentmiklósi férfi még február elején egy felújítás alatt álló tanyáról másfélmillió forint értékben lopott el mindent, ami csak mozdítható volt, az ajtót tokkal együtt, a melléképületből még a szarufákat is. Szintén februárban kétszer is bement egy törökszentmiklósi ingatlanba, ahol először megzavarták, másodjára azonban már sikerrel járt, és a fürdőszobából konnektorokat, törölköző szárítót tépett ki a falból. Ám nem tudott mindent elvinni. Február végén egy másik lakóházból úgy próbálta a frissen beépített ajtót és ablakot egy társával elvinni, hogy a még meg nem kötött purhabot késsel körbevágták, de a tulajdonos tetten érte őket.

Ezeket a háztartási berendezéseket, de még egy babahodozót is ellopott az a 28 éves férfi, akit másodjára már nem engedtek szabadon 
Fotó: Magyarország Ügyészsége 

Ez sem volt elég, márciusban folytatta a páros, négyszer is ugyanazt a házat vették célba, ahonnan az ablakot betörve három alkalommal összesen mintegy másfélmillió forint értékben loptak el többek között ruhaneműket, ágyneműket, kerékpárt, gyerekülést, babahordozót, elektromos berendezéseket. Negyedjére tetten érte őket a rendőrség, azonban a elmenekültek a helyszínről.

– A férfit a rendőrség márciusban egyszer már őrizetbe vette, akkor azonban az ügyészség letartóztatási indítványát a bíróság elutasította. A büntetett férfi másodjára már nem volt ilyen szerencsés, a bíróság az ügyészség indítványa alapján március 19-én elrendelte a férfi letartóztatását. Megalapozottnak látta a bíróság a férfi esetében a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének, és a bűnismétlésnek a veszélyét, valamint megállapította azt is, hogy a férfi a hatóságok elől megszökött – tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 Hozzátette, a döntést a férfi tudomásul vette, a védője fellebbezése miatt azonban az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék hoz majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában