Frissítve

2024.04.02. 11:40

„Hatalmas reccsenést hallottam” – méretes fa dőlt az útra Szolnok központjában

Hatalmas fa borult az autókra kedden délelőtt Szolnok belvárosában.

Rózsa Róbert

FRISS – 13:58:

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte hírportálunkkal, hogy három parkoló autóra szakadt rá a faág kedden délelőtt Szolnokon, a Hősök terén. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói eltávolították az ágat, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.

kidőlt fa
Méretes fa borult az autókra
Fotó: Rózsa Róbert

Korábban írtuk:

A szolnoki Botos Anita épp a Baross út és a Batthyány utca sarkán haladt kedden délelőtt, amikor váratlan dolog történt.

– Egy hatalmas reccsenést hallottam. A hang irányába pillantottam, és megláttam, hogy egy hatalmas fa kidőlt az útra – mondta el hírportálunknak a helyszínen Anita. A hölgy volt az, aki értesítette a tűzoltóságot a történtekről. Mint mondta, először bement a kettétört fa melletti üzletbe, és szólt az esetről, eztán jelzett a hatóságnak. Anita ott volt akkor is, amikor a katasztrófavédelem munkatársai kiérkeztek a helyszínre.

– Nagyon gyorsan ideértek, nagyjából tíz perccel a telefonos hívásom után már itt voltak – tette hozzá.

Bár a méretes ágak jócskán beborították a Szolnok belvárosában lévő utat, eltorlaszolva azt – nem mellesleg ráborulva több autóra is –, a helyszínre érkező tűzoltók információ szerint senki nem sérült meg.

Az esethez egy esetkocsival érkeztek ki, és ottjártunkkor épp megkezdték az út szabaddá tételét: láncfűrésszel elkezdték feldarabolni a fát. Hozzátették, a fa vélhetően az erős szél miatt tört ki a helyéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában