Pályázat

2024.04.24. 15:30

Százmilliókkal segítik az önkéntes tűzoltó egyesületeket, a Jászkunságba is juthat a pénzből

Idén is 700 millió forint jut az önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek támogatására. Május közepéig pályázhatnak a jászkunsági szervezetek is.

Rimóczi Ágnes

A központi költségvetésben – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is 700 millió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből 600 millió forint az önkéntes tűzoltó egyesületek, 100 millió pedig a mentőszervezetek fejlesztésére fordítható. 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek május 17-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Group,Of,Fire,Men,In,Protective,Uniform,During,Fire,Fighting
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A pályázati lehetőség évről évre biztosítja az egyesületek kiszámítható fejlődését, jelentős szerepet játszik abban, hogy folyamatosan erősödni tud a hivatásos és az önkéntes szervezetek közötti együttműködés

 – közölték a pályázattal kapcsolatban a katasztrófavédelmi igazgatóság illetékesei.

A részletekkel kapcsolatban elmondták, hagyományosan tűzoltási, műszaki mentési, ifjúságnevelési és hagyományőrzési tevékenységhez kapcsolódó működési és felhalmozási költségek finanszírozására, műszaki, technikai és informatikai fejlesztésre, valamint az önkéntesek oktatásának támogatására lehet pályázni. 

Támogatás nyerhető a többi között alkalmassági vizsgálatok költségeire, szertárépítésre és -felújításra, EDR-rádiókra, védő- és technikai eszközökre éppúgy, mint tűzoltótechnika-kezelői vizsgára, gépjármű és technikai eszköz felújítására, vagy ifjúságneveléshez kapcsolódó kiadásokra. 

Az idei pályázaton is kérhető támogatás olyan tűzoltóvédő- és technikai eszközökre, szívó- és nyomóoldali szakfelszerelésekre, kéziszerszámokra és egyéb felszerelésekre, amelyek egyébként nem szerepelnek a központi beszerzési körben, emellett továbbra is pályázhatnak az egyesületek utánfutó beszerzésére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában