Prevenció

2024.04.05. 16:00

Hasznos tanácsokat adtak a rendőrök az online csalások elkerülésére Szolnokon és Martfűn is

Az online csalások megelőzéséről nyugdíjasoknak tartott előadást a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa.

Pakainé Pusztai Nóra

A Szolnoki Rendőrkapitányság megelőzési szakemberei hetente tartanak prevenciós előadásokat különböző korcsoportokba tartozóknak. 

online csalás, megelőzés
Az online csalások megelőzéséért tartottak több helyen is előadást a rendőrök
Forrás: Police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint, Volter Ildikó őrnagy március 25-én a VOKE Csomóponti Művelődési Központban szolnoki nyugdíjasoknak, április 3-án a Martfű  Városi Művelődési Központban három nyugdíjasklub tagjainak adott tájékoztatást az elkövetési módszerekről, hogy azokat időben felismerjék, és ne váljanak a csalók áldozatává. Egy nappal később a szolnoki Auchan áruházban pedig a Házhoz megyünk! Biztonságban Magyarországon! programmal jelentek meg a bűnmegelőzési előadók, ahol elsősorban a vagyonvédelemre és balesetmegelőzésre hívták fel az érdeklődők figyelmét.

A rendőrség hasznos tanácsokat is megfogalmazott az áldozattá válás elkerülése érdekében.

  1. Soha ne töltsenek le ismeretlen programot vagy applikációt a számítógépükre, mobiltelefonjukra, főleg ne egy linkre kattintva! 
  2. Ahhoz, hogy a számlájukra pénzt utaljanak, nincs szükségük semmilyen programra, és a netbanki profiljukba sem kell bejelentkezniük! 
  3. Soha ne küldjék el bankkártyaadataikat, felhasználói azonosítóikat, jelszavaikat e-mailben, SMS-ben vagy telefonon érkező kérésre!
  4. Legyenek éberek! Gyanakodjanak, ha túl szép, „visszautasíthatatlan” az ajánlat ahhoz, hogy igaz legyen!

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. Az ilyen bűncselekmények megelőzéséről hasznos információk, aktualitások, tanácsok a KiberPajzs oldalán találhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában