Emberölési kísérlet

2024.04.12. 19:55

„Agyonütlek!” – baltával támadt szomszédjára egy törökszentmiklósi férfi

Letartóztatták a szomszédjára fejszével támadó törökszentmiklósi férfit, aki a gyanú szerint emberölési kísérletet hajtott végre megcsonkított gyümölcsfája miatt.

Mészáros Géza

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását. A bűnesetről a vármegyei főügyészség sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi és szomszédja között régóta haragos viszony állt fenn. 

Április 8-án akkor romlott tovább kettejük kapcsolata, amikor a szomszéd a délelőtti órákban levágta a gyanúsított háza előtt álló eperfa néhány ágát, mivel azok zavarták a személygépkocsival történő közlekedésben. Az idős férfi ezt észlelve, ugyanezen a napon, a kora esti órákban, a szomszéd háza előtti utcaszakaszon egy baltával levágott ugyanannyi gallyat szomszédja meggyfájáról, mint amennyit a sértett a gyanúsított háza előtti eperfáról.

A vitát generáló eperfa
Forrás: Szolnok Járási Ügyészség

Ezt követően kettejük között szó szót követett, majd az idős férfi „Agyonütlek!” felkiáltással rátámadt a fiatalabbra. Aki beszaladt volna házának udvarára, ám menekülés közben megbotlott és a földre esett. Támadója, ezt kihasználva, a baltával rácsapott a szomszédjára, s bár ütötte volna tovább, ám tette véghezvitelében az utcában lakók a helyszínre sietve ebben megakadályozták.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló vérző sérülést szenvedett el.

A főügyészség azért indítványozta a büntetlen előéletű férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságát tekintve fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá – tekintettel a haragos viszonyra és a gyanúsított cselekményt követő azon kijelentésére, hogy csak azt sajnálja, hogy nem sikerült a sértettet elpusztítania – feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a megkísérelt cselekményt véghez vinné.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában