Vádemelés

2024.05.14. 09:09

Elszabadultak az indulatok a szolnoki sétányon: furcsa ok miatt kattant be egy férfi

Komoly csetepatét okozott egy eldobott pohár a szolnoki Tisza-parton. Az ámokfutás vége súlyos testi sértés lett, na meg egy vádemelés.

Rimóczi Ágnes

A Szolnoki Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 24 éves budapesti férfival szemben, aki magából kikelve bántalmazta a sértettet.

Tisza-parti sétány
Az eset helyszíne
Forrás: Magyarország Ügyészsége

– A vád szerint 2022. szeptember 10-én az éjszakai órákban Szolnokon, a Tiszaparti sétányon tartózkodott az ittas állapotú férfi barátnője társaságában, akivel összevitatkozott, és emiatt egy műanyag poharat az ártérre dobott. Ezt észrevette egy, a barátnőjével a sétányon gyalogosan közlekedő férfi, aki számonkérte a a viselkedését. 

A 24 éves férfi ekkor a sértetthez lépett, és ököllel arcon ütötte – számolt be az esetről dr. Lánczi Rajmund. A Szolnok Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője elmondta: a felindultságában félmeztelenre vetkőző vádlott további bántalmazó cselekményét a két barátnő próbálta megakadályozni úgy, hogy a vádlott és a sértett közé álltak. 

– A két férfi azonban továbbra is kölcsönösen szidalmazták egymást, a vádlott ismét a sértetthez lépett, és ököllel újra arcon ütötte, majd a lábát is kirúgta, így a férfi a járdán a térdére esett. A vádlott a sértett barátnőjét szidalmazta, majd a földről felálló sértettet hátulról egy alkalommal ismételten ököllel fejen ütötte. Végül a sértett a helyszínt barátnője társaságában elhagyta – részletezte az esetet a helyettes szóvivő, aki hozzátette: a sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett el.

Megtudtuk: az ügyészség a vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá azt, hogy a bíróság rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét a felfüggesztés tartamára.

– Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd – tette hozzá dr. Lánczi Rajmund.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában