Önbíráskodás

2024.05.22. 10:30

Tolvajnak hitte, ököllel ütötte-verte a hajléktalant a kunhegyesi férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a kunhegyesi férfival szemben, aki azt hitte, egy hajléktalan vitte el értékeit a szolnoki vasútállomáson. A tolvajnak vélt fedél nélküli 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a támadás miatt.

Molnár-Révész Erika

Még tavaly júliusban a hajnali órákban aludt a szolnoki vasútállomás utascsarnokában a kunhegyesi férfi, aki felébredve észrevette, hogy valaki elvette a készpénzét és a mobiltelefonját – szól a vádirat. Ekkor felelősségre vonta az éjszakát szintén a helyiségben töltő hajléktalant, mert úgy vélte, ő lopta el az értékeit.

tolvaj
Itt, a szolnoki vasútállomás utascsarnokában verte meg a tolvajnak hitt hajléktalan férfit a kunhegyesi vádlott
Fotó: Magyarország Ügyészsége  

A fedél nélküli férfi tagadta, hogy bármit is lopott volna a vádlottól, de az nem hitte el neki, ezért továbbra is követelte vissza ingóságait, miközben azzal fenyegette a sértettet, hogy megveri, ha nem adja vissza a lopott tárgyakat. 

Erre a megfenyegetett férfi menekülőre fogta, a vádlott utána futott, a földre rántotta, mellkasára térdelt, majd több alkalommal, ököllel megütötte a sértettet.

 – A férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett az arcán és a mellkasán. Az ügyészség a különös visszaesőnek számító férfival szemben fegyházbüntetés és közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság állapítsa meg, a férfi nem bocsátható feltételes szabadlábra – tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. Hozzátette, az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában