Lopás és rongálás

2024.05.30. 15:30

Szétlopta az üresen álló szolnoki hotelt a zagyvarékasi tolvaj

A tolvaj összesen 55 millió forint kárt okozott lopással és rongálással, de már másik két ügyben is eljárás folyik ellene. A rendőrök letartóztatták.

Kovács Berta

Lopás bűntett miatt nyomoz egy 44 éves zagyvarékasi férfi ellen a Szolnoki Rendőrkapitányság. A megalapozott gyanú szerint a férfi egy jelenleg üresen álló szolnoki hotel visszajáró „vendége” volt. Május 15–29. között látogatta rendszeresen az épületet. Ez idő alatt összesen 340 helyiségben szerelte le a radiátorokat és a sarokszelepeket, az elektromos vezetékeket pedig elvágta és ellopta. 

tolvaj,
A rendőrök őrizetbe vették a rékasi tolvajt
Forrás: police.hu

A falakra felszerelt hőfokszabályzókat letörte, de azokat nem vitte magával, és megrongálta a lámpaburákat is. A lopással 15 millió, rongálással 40 millió forint kárt okozott, tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól.

A bűncselekmény bejelentését követően a rendőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol el is fogták a gyanúsítottat. A nyomozók előállították a férfit a helyi rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták. Mindent tagadott, annak ellenére, hogy a rendőrök csípő- és papagájfogót, valamint fűrészt is találtak nála. Állítása szerint csak aludni járt az üres szállodába. 

A tolvaj ellen már van folyamatban két eljárás. Május 5-én egy parkoló gépkocsit rongált meg Szolnokon, amiből női kabátot, olvasót lopott el, továbbá az akkumulátort is megkísérelte elvinni. Ugyanaznap este egy szolnoki családi ház udvarára is bement, onnan egy kerékpárt vitt magával.

A rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat és kezdeményezik letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában