Vádemelés

2024.06.07. 13:55

Így dolgozik egy tolvaj: akció közben készült különös felvétel a trükkös férfiról

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben fogházbüntetés kiszabását és közügyek gyakorlásától eltiltást, valamint a lopással okozott kár megfizetését indítványozta. Az elkövető nyolc alkalommal lopott csokoládét egy üzletből.

Szoljon.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyebeli férfival szemben, aki egy zagyvarékasi üzletből pár hónapon belül nyolcszor is lopott csokoládét.

csokoládé, csoki
Felvétel is készült a csokoládéra specializálódott tolvaj egyik lopásáról
Forrás: Rendőrség

A férfi 2023 júliusa és novembere között egy zagyvarékasi üzletből 8 alkalommal lopott el különböző csokoládékat, összesen 57 ezer forint értékben. A férfi rendszeresen bement az üzletbe, felkapott egy adag csokoládét, majd azzal kiszaladt. Olyan is előfordult, hogy a pénztárnál bepakolta egy táskába a finomságokat, majd fizetés helyett kiszaladt az ajtón, és az eladó már hiába futott utána. A bolti lopásokról az üzletek biztonsági kamerájának köszönhetően felvétel is készült.

Több helyről is lopott csokoládét

A férfi további hat helyi üzletből is lopott főként csokoládét, illetve dohányárut is.

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben fogházbüntetés kiszabását és közügyek gyakorlásától eltiltást, valamint a lopással okozott kár megfizetését indítványozta.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz döntést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában