Porig égett

2024.06.20. 06:55

Nádtetős ház borult lángokba Tiszakürtön, gyújtogatásra gyanakodnak

Éjszaka lobbantak fel a lángok Tiszakürtön az Álmos utcában. A nádtetős ház tetőszerkezete porig égett, csoda, hogy senki sem sérült meg. A kárt több tízmillió forintra becsülik.

Pakainé Pusztai Nóra

Kedden az éjszaka közepén csaptak fel a lángok Tiszakürtön. A tűzoltókat az Álmos utcába, egy nádtetős házhoz riasztották. Dr. Kiss Györgyné polgármester elmondta, a katasztrófavédelem munkatársai egy óra tíz perckor értesítették a tűzről, azonnal a helyszínre sietett, ahol addigra már ott voltak a tűzoltók. Mint kiderült, a szálláshelyként működő Villa Negra tanya egyik épülete lángolt.

nádtetős ház, tűz
A nádtetős ház tetőszerkezete teljesen megsemmisült, a kár több tízmilliós
Forrás: Kunszentmárton HTP

– Az épület műemlékvédelem alatt áll, jelenleg szárad. Az oltás után körülbelül 20 centi víz állt bent. Kihoztuk a bútorokat, meg amit lehetett, a berendezések alig fele maradt használható. Több tízmilliós a kár – válaszolta megkeresésünkre Cserni László, tulajdonos.

A nádtetős ház húsz perc alatt lett oda

A nádfedeles ház tetőszerkezete teljesen megsemmisült, a szomszéd épület műanyag nyílászárói megolvadtak, ahogy a szigetelésen is látszódnak a lángok nyomai.

– Ha egy pici szél lett volna és a tűz átterjed a szemközti 3 nádfedeles épületre, talán fél Tiszakürt leég. A ház eleje ugyanis fáklyaként lángolt – mondta.

Egyelőre még nem bizonyítható, mi történt. Úgy tudjuk az öngyulladást és az elektromos zárlatot a hatóságok kizárták.

– Az ügy még nincs lezárva, a végére járok, hogy mi történt. Amennyiben bebizonyosodik a szándékos gyújtogatás ténye és kiderül ki tette, akár 3-8 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik – hangsúlyozta a tulajdonos, aki szinte az egész napot a veszély felszámolásával töltötte a helyszínen.

– Elszomorító, hogy ilyen megtörténhet. Az éjszaka közepén körülbelül 20 perc alatt lett oda a ház – tette hozzá.

Jelen pillanatban azon dolgoznak, hogy a jövőben hozzájuk érkező vendégeket ne veszítsék el, így átszervezik a foglalásokat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában