Őrizetbe vették

2024.06.11. 16:30

Pénzt, pulykát, rózsafát – mindent vitt a szolnoki fiatalkorú tolvaj

Gépeket, eszközöket vitt el egy ház udvaráról egy szolnoki fiú. Kiderült, korábban egy autóból pénzt lopott. És ezzel nincs vége a bűnlajstromának, állatokat, növényeket is lopott a vármegyeszékhely különböző helyszínein. Most őrizetbe vették a tolvajt.

Rimóczi Ágnes

Február óta „űzi az ipart" az a fiatalkorú srác, akinek számlájára szolnokiak sérelmére elkövetett, hétrendbeli lopás írható. 

tolvaj,lopás
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

A nyomozók őrizetbe vették a tolvajt. – Egy fiatalkorú helyi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy június 7. és június 10. között egy szolnoki társasház udvaráról szerszámgépet és lemezvágót vitt el. Ugyancsak júniusban történt az a bűncselekmény, amely során egy parkoló személygépkocsiból lopott el hatvanezer forintot – közölt hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. Hozzátették: a gyanúsított február óta további öt vagyon elleni bűncselekményt követett el szolnoki sértettek sérelmére. – Széles repertoárt vonultatott fel az ifjú tettes, hiszen egy gépkocsiból mobiltelefont, egy másikból pénzt, egy telephelyről pulykát, kacsát és tyúkokat, egy kertészetből pedig törzses rózsafát és négy bokorrózsát vitt el – sorolták a rendőrség illetékesei.

tolvaj,lopás,
Egy parkoló személygépkocsiból is ellopott 60 ezer forintot
Forrás: Police.hu

– A többszörösen egyesített ügyben a rendőrök munkáját kamerafelvételek elemzése, illetve tanúkihallgatások segítették. A nyomozati cselekmények értékelése egy elkövető irányába mutatott, akit előállítottak a rendőrkapitányságra. A zsenge korú bűnelkövetőt hétrendbeli lopással gyanúsították, részben beismerő vallomást tett. A hatóság őrizetbe vette a fiatalt, és kezdeményezik letartóztatását – tudtuk meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában