Dolgoztak a tűzoltók

2024.06.23. 16:00

Fákat döntött az útra a vihar Tiszaföldváron

A Tiszazugra is lecsapott a vihar szombaton. Bár az utóbbi időkben nagyobb záporok és zivatarok sújtották a térséget, a tűzoltóknak most is akadt dolguk.

Pakainé Pusztai Nóra

A Tiszazugban élők is számos helyszínen kisebb-nagyobb viharokról és 15-45 milliméter csapadékról számoltak be szombaton.

vihar, fák, tűzoltók
Két kidőlt fához is vonultak a tiszaföldvári tűzoltók
Forrás: Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság

Kaptunk egy kis vihart, de szombaton nem jött semmilyen jelzés. Vasárnap délelőtt viszont két eseménynél voltunk – mondta Fábián Attila Nándor, a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság vezetője.

Két favágáshoz vonultak a tűzoltók, a vihar miatt egy tíz méteres példány dőlt a Döbrei János útra. A fa alatt álló autónak a csodával határos módon nem lett baja.

vihar, fák, tűzoltók
Csodával határos módon a fa alatt álló autónak nem lett baja, pedig pusztító volt a vihar
Forrás: Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság

– Az érdekesség az volt, hogy nem ide kaptuk a riasztást, de mivel megláttuk, hát itt is muszáj volt beavatkozni. Félpályás volt az útzár. Ezt egyébként senki sem jelezte felénk – magyarázta a vonulásról.

A másik helyszín az Újvirághegy úton volt. Egy körülbelül 8 méteres akácfa dőlt az útra, a legnagyobb ága szakadt rá egy hírközlési kábelre.

– Személyi sérülés nem történt sehol – közölte a parancsnok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában