Katasztrófavédelem

2024.06.11. 15:30

Vihar: ólra dőlt egy fa Cserkeszőlőn, szerencsére az állatok megmenekültek

Több hullámban érkezett kisebb-nagyobb vihar hétfőn Jász-Nagykun-Szolnok vármegyébe. A tűzoltóknak több helyszínen is be kellett avatkozniuk.

Rimóczi Ágnes

Tizenhat település huszonöt helyszínén kellett beavatkoznia Jász-Nagykun-Szolnok vármegye tűzoltóinak hétfőn több hullámban érkezett vihar miatt. 

vihar,kidőlt fák,katasztrófavédelem
A legtöbb esetben kidőlt fákat kellett eltávolítani Jász-Nagykun-Szolnok vármegye tűzoltóinak
Forrás: Kunszentmárton HTP

A legtöbb esetben kidőlt fákat, illetve leszakadt ágakat kellett eltávolítani, de több helyen villám hasított ketté fákat, ott kellett tevékenykedniük a kollégáknak – tájékoztatta hírportálunkat Németh Ádám. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk: Jászalsószentgyörgyön egy családi ház kéménye dőlt le, Karcagon pedig egy parkoló teherautóra dőlt egy fa. – Tiszagyendán egy villanyoszlop tört ketté, Kunhegyesen egy másik pedig kidőlt, míg Cserkeszőlőn egy ólra borult rá egy fa. Az építményben két sertést és huszonöt baromfit tartottak, de az állatoknak nem esett baja – részletezte az eseteket a szóvivő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában