Frissítve

2024.07.03. 15:43

Kigyulladt egy martfűi garázs: két gázpalack volt benne, egy szabadnapos tűzoltó azonnal akcióba lépett

Szerdán kigyulladt egy garázs Martfűn. A garázsban két gázpalack is volt, amelyeket már hőhatás is ért, egy éppen a helyszínen lévő szabadnapos tűzoltó azonnal akcióba lendült.

Rózsa Róbert

Frissítés – 17.43

A szolnoki és a kunszentmártoni hivatásos, valamint a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók négy vízsugárral az utómunkálatokat végzik Martfűn, ahol kigyulladt egy lakóház garázsa a Petőfi Sándor úton –tájékoztatott szerda délután a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Azt közölték, a tűz a szomszédos melléképületet, valamint a szomszédos főépület tetőszerkezetét is elérte, a melléképület födémje beszakadt. A szomszédos lakóépület lakhatatlanná vált, a tetőszerkezetet az egységek megbontják az utómunkálatok közben. A ház két lakójának elhelyezéséről gondoskodtak.

Frissítés – 16.42

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szolnoki és a kunszentmártoni hivatásos, valamint a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, öt vízsugárral eloltották a garázs tüzét, az átterjedt lángokat pedig körülhatárolták Martfűn.

Mint írtuk, a garázsban két gázpalackot találtak, amelyeket hőhatás ért, ezeket folyamatosan hűtik. A hatósági közlés szerint a szomszédos főépületben két másik palackot is találtak, azokat szintén kivitték, bár utóbbiakat nem érte hőterhelés.

Frissítés – 16.04

A szolnoki és a kunszentmártoni hivatásos, valamint a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók öt vízsugárral oltják a lángokat – közölte a katasztrófavédelem.

A tűz a szomszédos melléképületet, valamint a főépület tetőszerkezetét is elérte, a melléképület födémje beszakadt. A garázsban talált két gázpalackot, amelyeket hőhatás ért, folyamatosan hűtik. Az egységek a garázs tüzét már körülhatárolták.

Korábban írtuk:

Kigyulladt egy garázs szerdán Martfűn, a Petőfi Sándor úton – tájékoztatott a katasztrófavédelem. Azt írták, a tűz a szomszédos melléképületet is elérte, valamint a főépület tetőszerkezetése is átterjedt.

kigyulladt, tűz, garázs, Martfű
Óriási küzdelmet folytatnak a tűzoltók Martfűn, ahol szerdán egy kigyulladt garázsból két, hőhatást is kapott gázpalackot kellett kivinniük
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illuszráció

A katasztrófavédelem közlése szerint a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt egy, a helyszínen tartózkodó szabadnapos tűzoltó leválasztotta a közművekről a szomszédos épületet.

Az egységeken kívül a szolnoki és a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelem műveleti szolgálata is a helyszínre érkezett, és két vízsugárral oltják a lángokat.

A nagyobb baj mindenesetre nem sokon múlhatott: mint kiderült, a garázsban két gázpalackot is találtak, amelyeket már hőhatás is ért.

Az esethez tartanak a mezőtúri hivatásos tűzoltók, valamint Szolnokról és Szarvasról egy-egy vízszállító is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában