Munkanélküliek

2022.02.21. 06:30

Nem találnak közmunkást Cibakházán

A vírushelyzet miatti átmeneti növekedés után tovább csökkent a munkanélküliek száma az elmúlt évben Cibakházán.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Míg néhány éve 300-an, 2020-ban pedig 81-en szerepeltek a nyilvántartásban, addig ez a szám mindössze 65 volt tavaly – tudtuk meg Hegyes Zoltán polgármestertől.

Már nemcsak a szakmunkások elfogyása a gond, hanem a dolgozni akaró, nem szakképzett, de munkavégzésre képes emberek is találnak tartós munkahelyet. – Egyrészről örömteli, hiszen a munkanélküliség csökkenését jelzi, másrészről az önkormányzatot nehéz helyzetbe hozza. A közfoglalkoztatásban részt vevők rendszeresen búcsúznak el, mert új helyet találtak. Ha valaki elhelyezkedik, alig találunk dolgozni is hajlandó rászorulót – fogalmazott a polgármester. 

Munkaerőhiány miatt az elmúlt években több komplett program szűnt meg a tiszazugi településen. Számos tevékenységet – például az oszlopöntést, a térkőkészítést vagy a nyílászáró-készítést – szüneteltetik. Nehézséget okoz a közterületek, önkormányzati tulajdonú telkek rendszeres karbantartása is. Utak kátyúzását, járdaépítést is terveztek, ám a munkások hiánya miatt ezek is akadozva működtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!