Számvetés

2022.05.09. 13:16

A tűzesetek megelőzéséről egyeztettek a szakemberek Szolnokon

Nőtt a szén-monoxidszivárgással összefüggő esetek száma, de ez nem jelent rosszat.

szoljon.hu

A szakemberek a tűzeseti statisztikákat is összegezték Fotó: Németh Ádám tűzoltó főtörzsőrmester

A napokban Szolnokon tartotta éves ülését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzmegelőzési Bizottság – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az ülésen a tűzmegelőzési szakemberek mellett a bizottság koordinációs testületének tagjai is részt vettek Matuska Zoltán tűzoltó ezredes, megyei igazgató mellett.

Az ülésen Kovács Krisztián tűzoltó alezredes, a bizottság ügyvezető elnöke összegezte az elmúlt időszak tűzeseti statisztikáit. Beszámolójában kiemelte a lakás- és szabadtéri tüzek számadatait.

Elmondta, emelkedett a szén-monoxid szivárgással összefüggő események száma. Ez azt jelzi, hogy egyre többen vásárolnak szén-monoxid érzékelőt, amely nagyobb biztonságot nyújt.

Ezt követően Pádárné Bögös Erika tűzoltó százados, a bizottság titkára összegezte a tűzmegelőzési területen összegyűjtött hatósági tapasztalatokat, majd Németh Ádám tűzoltó főtörzsőrmester, a bizottság szóvivője a sajtókommunikációs tevékenységről számolt be.

Végezetül Rostás János kéményseprő mester mutatta be a kémények ellenőrzésekor tapasztalt alapvető hiányosságokat, és az azokra adható megoldási javaslatokat.

Az ülés zárásaként az ügyvezető elnök ismertette a bizottság idei munkatervét. Mint elhangzott, a 2022-es év nagy előnye, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggő intézkedések feloldását követően a bizottság ismét számos rendezvényen képviseltetheti magát, így személyesen még több emberhez juthatnak el a tűzmegelőzést szolgáló információk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!