Szent Flórián napja

2022.05.05. 15:27

Elismerték a jászkunsági tűzoltók munkáját

Jász-Nagykun-Szolnok megye és a települések legjobbjainak munkáját díjazta a megyei katasztrófavédelem.

szoljon.hu

Szent Flórián napja alkalmából ünnepi állománygyűlésen köszöntötte munkatársait a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Fotó: Varga Ágnes tűzoltó százados

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 3-án tartotta ünnepi állománygyűlését Szent Flórián, a tűzoltók és a tüzes mesterségek védőszentjének napja alkalmából. A szolnoki városháza dísztermében tartott rendezvényen számos település ismert el területén élő tűzoltókat – írta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatóság.

Az ünnepségen Matuska Zoltán tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató hangsúlyozta, ez a nap nem csak a készenléti szolgálatot ellátók ünnepe, hanem a katasztrófavédelem szervezetén más feladatot teljesítőké is, akik a háttérben tevékenykedve a szervezet működésének anyagi, technikai és humán feltételeit teremtik meg, illetve hatósági területen dolgozva, a törvényi rendelkezések betartatásával járulnak hozzá a tűzbiztonság javulásához.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere tolmácsolta jókívánságait a megjelenteknek, hangsúlyozva azt a tettrekészséget, amely a tűzoltókat jellemzi a nap huszonnégy órájában, az év minden napján.

Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy nem csak a most díjazott, hanem valamennyi tűzoltó ünnepe május negyedike.

A szolnoki Ádám Jenő Zeneiskola növendékeinek műsorát követően elismerések átadására került sor, mely során a meghívott települések elöljárói jutalmazták meg a területükön élő és dolgozó hivatásos-, önkormányzati- és önkéntes tűzoltókat.

Díjak és elismerések

Pintér Sándor belügyminiszter, életútja elismeréseként, nyugállományú tűzoltó ezredessé léptette elő Tatár Pál nyugállományú polgári védelmi alezredest, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnökét.

Tűzoltósági tanácsosi címet kapott Szabó Szabolcs Gábor tűzoltó alezredes, a jászberényi hivatásos tűzoltóparancsnokság parancsnoka, valamint Szívós Róbert címzetes tűzoltó törzszászlós, a jászberényi hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Kovács Nándor tűzoltó századost, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Költségvetési Osztályának megbízott osztályvezetőjét, Pernyész Tamás címzetes tűzoltó főtörzsőrmestert, a jászberényi hivatásos tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját, Szabó Dénes tűzoltó őrmestert, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét valamint Vajjon Zoltán István tűzoltó századost, a szolnoki hivatásos tűzoltóparancsnokság műszaki-biztonsági tisztjét.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató a Polgári Védelem Napja alkalmából, a katasztrófavédelem munkájának támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként emlékérmet adományozott Zöllei Istvánnénak, a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület polgárőr titkárának.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díjat Gyürki Zoltán címzetes tűzoltó főtörzsőrmesternek, a jászberényi hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének adták át.

A Tiszazug Tűzoltója Kitüntető címet ebben az évben Bencsik Gábor címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, a kunszentmártoni hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője kapta.

Kunszentmárton városa elismerésben részesítette László Csaba Tibor tűzoltó őrmestert, a kunszentmártoni hivatásos tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját, Táborosi János Péter tűzoltó őrmestert, a kunszentmártoni hivatásos tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját valamint Gazsi Gábor Csaba tűzoltó századost, a kunszentmártoni hivatásos tűzoltóparancsnokság műszaki-biztonsági tisztjét.

Fegyvernek Város Önkormányzatának elismerését Tukarcs Zoltán tűzoltó zászlós, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője, Huber Zsolt tűzoltó őrmester, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója valamint Konrád Zita rendvédelmi alkalmazott, a szolnoki katasztrófavédelmi kirendeltség ügykezelője kapta.

A Tószeg Község Önkormányzata által felajánlott jutalmat Barcsik Csaba tűzoltó zászlós, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője vehette át.

A Szolnok Tűzoltója Díjat az idei évben Totzl Péter tűzoltó zászlós, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője érdemelte ki.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata emellett ajándékkosarat adományozott Szabó Dénes tűzoltó őrmesternek, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének valamint Máté Ferenc tűzoltó zászlósnak, a szolnoki hivatásos tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjének.

Újszász város elismerését az idei évben Szabó Károly tűzoltó főtörzszászlós, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője vehette át.

A Törökszentmiklós városa által felajánlott jutalmat Molnár László tűzoltó őrmester, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója, Hendrik Ádám, a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója, továbbá Bekker Kálmán, a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója kapta.

Kőtelek község ebben az évben Márkus Imrét, a Kőteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület megbízott parancsnokát ismerte el.

Rákóczifalva városa 2022-ben Kovács László tűzoltó főtörzsőrmesternek, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének ítélte oda elismerését.

Szajol község elismerését Vinnai Attila tűzoltó zászlós, a szolnoki hivatásos tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelője kapta.

A Karcag Közbiztonságáért Díjat ebben az évben Vajó Sándor címzetes tűzoltó őrnagy, a karcagi katasztrófavédelmi kirendeltség kiemelt főelőadója érdemelte ki.

Mezőtúr város elismerését kapta Csuka Antal tűzoltó őrmester, a mezőtúri hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója valamint Kiss István tűzoltó őrmester, a mezőtúri hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója.

Túrkeve város részéről jutalomban részesült Vadné Deák Ibolya, a túrkevei Mentő és Tűzoltó Egyesület elnöke, valamint Vékony Zoltán, a túrkevei Mentő és Tűzoltó Egyesület parancsnokhelyettese.

Jászberény városa ajándéktárgyat adományozott Horti Brigitta tűzoltó alezredesnek, a jászberényi katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelőjének, Baranyi Zoltán címzetes tűzoltó törzszászlósnak, a jászberényi hivatásos tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjének, Faragó Tamás címzetes tűzoltó főtörzsőrmesternek, a jászberényi hivatásos tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjének valamint Szappanos Bálint tűzoltó őrmesternek, a jászberényi hivatásos tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltójának.

Jászalsószentgyörgy önkormányzata ebben az évben elismerésben részesítette Szabó Tamást, a Jászalsószentgyörgyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokát valamint Tóth Róbertet, a Jászalsószentgyörgyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltóját.

Jászjákóhalma község díját idén Czifra László, a Jászjákóhalmai Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke vehette át.

Jászboldogháza település ebben az évben Bajor Zoltánt, a Jászboldogházai Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltóját jutalmazta.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltók Szövetsége az önkéntes tűzoltó mozgalom kiemelkedő támogatásáért tárgyjutalomban részesítette Nagy Attila tűzoltó alezredest, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei polgári védelmi főfelügyelőjét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!