galériával

2019.03.24. 12:30

Szolnoki óvodások versenyeztek egymással az Agórában

„Hallottad, hogy berekedtem közben?” – kérdezi Dorottya a vers- és mesemondó verseny után a barátjától. „Nem, nem hallottam, szerintem nagyon jó voltál!” – érkezett a biztató válasz.

Pusztai Nóra

Fotó: Mészáros János

Fotó: Mészáros János

A Szolnok Városi Óvodák intézménye idén is megrendezte a néhány éve hagyományteremtő céllal elindított „Ovi-dobogó” Tehetség Seregszemlét, melynek az Aba Novák Agóra Kulturális Központ adott helyet.

A több mint hatvan, zömmel nagycsoportos kisgyermek vers- és mesemondás, valamit sakk-játék kategóriában mérhette össze a tudását. „Verseljetek, meséljetek, én figyelek! Mindenkinek szurkolok, Tücsök Tódor én vagyok!” – ekképpen köszöntötte a versenyző gyermekeket az Ovi-dobogó tücsökkabalája a rendezvény megnyitóján.

A délelőtti órákban vers, verses mese és mese kategóriában mérték össze tudásukat az óvodások.

Nem voltak egyszerű helyzetben, mert mintegy száz néző – szülő, nagyszülő, óvodapedagógus – figyelte őket, ahogy a dobogón álltak a mikrofon mögött. Ráadásul a zsűri is szemezett velük.

A vers és verses mese kategóriában a legfiatalabb versenyző különdíjban részesült, a második és harmadik helyet osztottan ítélték meg a bizottság tagjai. A mesemondókat külön díjazták.

Az Ovi-dobogó másik kategóriája a sakkjáték, melyen 17 kisgyermek játszott egymás ellen. A sportszerűséget dr. Ondok László sakk-nagymester felügyelte.

Az eredmény­hirdetésen minden résztvevő kisgyermek kapott egy Tücsök Tódor bábot, emléklapot, zászlót és egy érmet. S ez utóbbi okozta számukra a legnagyobb örömöt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában