Szolnok

2019.06.25. 16:30

A gyakran nyíló ajtók miatt nehéz hűvösen tartani az utasteret

Itt a nyár, a hőmérő higanyszála gyakran van 30 Celsius közelében, ami a tömegközlekedési eszközökön hatványozottan érzékelhető. Egyik szolnoki olvasónk épp ezzel a hőmérséklettel kapcsolatban emelte fel a szavát.

házsé/szoljon.hu

Fotó: Kevin J. Frost / Shutterstock.com

Neve elhallgatását kérő olvasónk azt sérelmezte, hogy Szolnok helyi járatos autóbuszain vagy nem lehet kinyitni az egyébként nyitható ablakokat, vagy ha van klíma, az nem mindegyik tömegközlekedési eszközön működik.

– Megmértem, és 35,2 fok volt. Ez borzasztó! – panaszolta.

A kérdéssel kapcsolatban megkerestük az érintett KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-t, akiktől az alábbi választ kaptuk:

„A leírtak alapján indított vizsgálat megállapította, hogy az autóbuszokon az ablakok nyithatóak (a nehezebben nyílókat a műszaki kollégák javítják), a hűtőberendezések pedig minden klímával felszerelt járműben üzemeltek.”

A társaság továbbá arról tájékoztatott, hogy Szolnokon, a helyi közlekedésben meglehetősen sűrűn – körülbelül 300 méterenként – követik egymást a megállók. Az utasforgalom gyors cserélődése érdekében nagyobbak a le és felszállást biztosító ajtók, ezért egy-egy megállás során nagy mennyiségben áramlik be a külső levegő, ami az utastér klimatizálását nagymértékben megnehezíti.

Hozzátették: „A történteket sajnáljuk, az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk az érintettektől.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában