platánsor

2020.10.14. 11:30

Fásítottak Tiszavárkonyban

A településfásítási programból is kivette részét a Tiszavárkonyért Kulturális Egyesület, amely révén idén harminc facsemetével gazdagodott a falu.

Kovács Berta

Mészáros Ágota és Hegedűs István (jobbra) is „beszálltak” a faültetésbe

Forrás: Beküldött fotó

Mészáros Ágota elnökhelyettes elmondta, hogy az önkormányzat dolgozói által szakszerűen kiültetett platán- és szivarfák a református temetőben, illetve a Szőlőkben, díszfasort alkotva szépítik a környezetet.

– Egyesületünk további lehetőségekkel is segíti a község fejlődését, és aktív szerepet játszik a kulturális élet alakításában is. Továbbá örömmel számolhatok be arról is, hogy egy újabb sikeres pályázatnak köszönhetően jövőre nagyszabású kulturális esemény megszervezésére nyílik lehetőségünk az önkormányzattal együttműködésben – tudatta Mészáros Ágota.

Hegedűs István polgármester is hangsúlyozta, hogy nagyon sok mindenben számíthatnak az egyesületekre. A fák, melyek közül tíz darabot a Szőlőkben ültettek el, kimondottan szépek, igazi díszei lesznek a településnek. Az egyesület által a Hungarikumok 2020 pályázaton elnyert kétmillió-háromszázezer forintos támogatást pedig teljes egészében a járványhelyzet miatt elmaradt „Hungarikum Napok” program jövő évi megvalósítására fordítják.

Mészáros Ágota és Hegedűs István (jobbra) is „beszálltak” a faültetésbe
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában