Országos Vasutas Véradónap

2020.12.07. 15:08

Szolnokon is segítettek a véradók

A járványhelyzet és a korlátozások ellenére is mintegy 300 véradó döntött úgy, hogy részvételével segíti az véradónap sikerességét.

Szoljon.hu

Forrás: MÁV

Fotó: MOLNAR ZSOLT

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint a december 4-i eseményen a véradást megelőző rutinvizsgálatok után kétszázhatvanhárom önkéntes járulhatott hozzá a vérkészletek feltöltéséhez.

Mint írták, országszerte tizenegy városban, összesen tizenkét vasúti helyszínen rendezték meg a jótékonysági eseményt. Szolnokon tizenöten adták vérüket.

A vasúttársaság kiemelte, a pandémia idején a segítség még nagyobb hangsúlyt kap, hiszen nem csak a járvány elleni küzdelem a fontos, a működő egészségügyi ellátáshoz szükség van a vérkészletek folyamatos feltöltésére is.

A MÁV a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve pénteken 14. alkalommal szervezte meg az Országos Vasutas Véradónapot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában