frissítve

2021.01.01. 11:27

Karcagi a megye idei első babája

Mándoki Zalán éjfél után 7 perccel látta meg a napvilágot.

Szoljon.hu

Forrás: Beküldött fotó

A megye idei első babája a karcagi Kátai Gábor Kórházban született 2021. január 1-én, 0:07 perckor. Mándoki Zalán 3160 grammal, és 48 centiméterrel jött világra, melyben dr. Debreczeni László főorvos volt az édesanya segítségére, de a gyermek édesapja is jelen volt a szülésnél.

Fotó: Dr. Farkas Béla

A büszke szülők, Mándoki László és Gyányi Orsolya Karcagra viszik haza az újszülöttet.

Mándoki László és párja, Gyányi Orsolya nagyon várták kisfiúk érkezését. Az anyukának Zalán az első, párjának a harmadik gyermeke. A 20. hét óta tudták, hogy kisfiúk érkezik, és szerettek volna neki különleges nevet adni, ezért lett Zalán – árulta el a boldog anyuka telefonon.

– Bár szerettük volna édesanyámat meglepni a hírrel, ezért meg akartuk várnia 12. hetet, de ápolónőként nagyon jó szeme volt hozzá, így hamarabb rájött, hogy unokája lesz – mondta mosolyogva Orsolya, akinek nagy támaszt, biztonságérzetet jelentetett, hogy a szülésnél ott lehetett vele párja László is, akivel 3,5 éve vannak együtt. Az anyuka családjában Zalán az első unoka, így nagy a boldogság.

Szilveszterkor este 6-kor kezdődtek a fájások, amikor bementek a kórházba, és éjfél után császármetszéssel született meg Zalán.

Pár óra együttlét után Orsi szerint kisfia nagyon nyugodt, álombaba, akit vár otthon a berendezett babaszobája is.

Mint megtudtuk, 1-jén 1 óra 7-perckor született meg a Kátai Gábor Kórházban az idei második baba Kiss Zoé Amira, akinek a tiszaszentimrei Kiss Mercédesz az édesanyja és Deák Tamás az édesapja, őt dr. Simon Zsanett szakorvos segítette a világra.

Mint dr. Farkas Béla osztályvezető főorvostól megtudtuk, 2020-ban 703 baba (ez 26 %-kal több az előző évinél) született a Kátai Gábor Kórházban, ebből 10 ikerszülés volt.

A Jászság első idei babája a jászapáti Dankó Milán Martin, aki január 1-jén 11 óra 8 perckor született a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában