Elismerés

2024.06.27. 19:53

Oktató szeretne lenni a Pro Talento díjjal jutalmazott fiatal – galériával

Az elmúlt esztendőkben több kerós diák és pedagógus is Pro Talento díjban részesült. Idén is az iskola egyik kiváló tanulója tudhatja magának a nívós díjat.

Köllő Judit

A Pro Talento díjat 1999-ben alapította a Versenyképes Tudásért Alapítvány és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet. A díj a tehetséggondozásban kimagasló munkát végző pedagógusok és a tanulmányi versenyeken sikeresen szereplő végzős középiskolás diákok elismerését szolgálja. Az intézményi felterjesztések alapján a díjazottak személyéről ezúttal is a Szolnoki Tankerületi Központ és a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács által felkért szakértők döntöttek.

díj,keró,diák
Ebben az évben Nagy Lajos (jobbra) kapta az elismerést
Fotó: Mészáros János

Ebben az évben az a megtiszteltetés érte a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolát, hogy a Pro Talento Emlékérmet odaítélték az intézmény egyik diákjának, a tizenharmadik osztályos Nagy Lajosnak. A fiatal az iskola tanévzáró ünnepségén, csütörtökön reggel vehette át az emlékérmet a szolnoki Tankerületi Központ szakmai vezetőjétől, Utasi Katalintól. 

Az elmúlt 24 év alatt 118 pedagógus és diák részesülhetett a nívós díjban.  Az elismerés egy ezüstözött érem, mely Szabó Béla szolnoki művésztanár alkotása.

– Örömmel jelentem be, hogy ismét egy kerós diáknak adhatom át ezt a kitüntetést – kezdte beszédét Utasi Katalin. – Az iskola néhány pedagógusa és diákja is részesülhetett már a nívós elismerésben. Ebben az évben az intézmény egyik kiváló tanulójának, a tizenharmadik osztályos Nagy Lajos kereskedő tanulónak ítéltük oda az elismerést. Ő az elmúlt 5 év alatt végig az osztályközösség meghatározó egyénisége volt. Szorgalma és magatartása példaértékű. Szorgalmasan tanult, az osztály és az iskola közösségi életének is aktív résztvevője volt. Személyében szerény és tisztelettudó, precíz, céltudatos tanulót ismerhettünk meg. Több tantárgyból dicséretesen teljesítette az iskolai követelményeket. Középiskolai tanulmányi alatt szívesen mérette meg magát pénzügyi, gazdasági és tanulmányi versenyeken, de az alsóbb éveseket is szívesen mentorálta.

Megtiszteltetésként tekint rá

A fiatalember nagyon elhivatott a kereskedelmi szakmai iránt. Az elmúlt években első helyen végzett az országos ÁSZÉV versenyen, a SzakmaSztár megmérettetésen kereskedő és webáruházi technikusi szakmában pedig szintén első helyezért ért el. A Kereskedelmi és Hitelbank versenyén országos negyedik és tizedik lett. 

– Nagy öröm számomra, hogy engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehettem ezt a nívós elismerést – mondott köszönetet a díjért Nagy Lajos. – Bízom benne, hogy az iskolában és a versenyeken megszerzett tudást átadhatom a fiatalabb generáció számára.  A jövőbeli terveim között szerepel, hogy vállalkozást indítsak és megszerezzem az oktatói képesítést is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában