Pályázat

2024.06.13. 19:26

Kedvenc időtöltésükről adhattak elő a vármegyei fiatalok – galériával

Egy pályázat keretében mesélhettek kedvenc időtöltésükről általános iskolás korú, Jász-Nagykun Szolnok vármegyei fiatalok. A legötletesebb prezentációkat díjazták is csütörtökön délután a Szolnoki Szakképzési Centrum központi aulájában.

Köllő Judit

Kedvenc időtöltésem címmel hirdetett pályázatot a Jász-Nagykun Szolnok Tehetségsegítő Tanács és a Szolnoki Tankerületi Központ. A projekt célja, hogy a diákok egy prezentáció keretében  bemutassák kedvenc időtöltésüket. A beérkezett munkákat csütörtökön délután a Szolnoki Szakképzési Centrum központi aulájában ismertették a diákok. Az eseményen Rusvai Károly, a Szolnoki Tankerületi Központ vezetője, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács elnöke és Császár István, Jász Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács munkatársa köszöntötte a résztvevőket.

Időtöltésükről mesélhettek prezentáció keretében a vármegyei fiatalok
Fotó: Mészáros János

– Nagy öröm számomra, hogy Szolnokon ilyen sok intézmény és szervezet foglalkozik a gyermekek tehetségével – mondta dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács elnöke. – Fontos szakmai kérdés, hogy ezeket a fiatalokat mind a pedagógusok, mind pedig a szülők felkarolják, és segítő szándékkal mellettük álljanak. Nagyszerű lehetőség, hogy egy ilyen eseményen megmutathatják, mi után érdeklődnek, és elő is adhatnak róla. Számos világhírű művész és tehetséges ember  bizonyítja, hogy ha szenvedéllyel és szeretettel fordulunk a minket foglalkoztató dolgok felé, akkor abból kiváló eredmények születnek – tette hozzá.

A rendezvényen Császár István kiemelte: azokat a feladatokat végezzük el eredményesen, amit szeretünk, hiszen ilyenkor észre sem vesszük, hogy múlik az idő.

A fiatalokat különböző kategóriákba sorolták. Az elismeréseket Zsoldos Erzsébet, a vármegyei pedagógiai szakszolgálat főigazgatója adta át.

Első helyen végzett Farkas Ármin, Balogh Rózsa Júlia, Földi Anton, Malatinszki-Laura Anna, Balogh Zente Péter, Földes Hanna és Boda Eszter.

Második helyezést ért el Fehér Zsombor, Szolnoki Réka, Zajac Szofia, Pándi Blanka Flóra, Mihály-Kurucz Lia, Szanyi Szófia, Kristály Tamara és Fejes Gergő. 

Harmadik helyezettként Bagdi Csongor, Hábel István Kornél, Cserepes Mira és Lakatos Sándor távozott.

A különdíjakat Dávid Gábor, Burai Máté, Szabó Lili, Szabó Hunor, Ivacska Zsombor, Keresztes Kincső, Márton Csenge és Schmidt Áron kapta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában