Választás

2024.06.19. 19:43

Megbízólevél átadási ünnepséget tartottak, folytatja a munkát a jászberényi városvezetés

Ahogy arról korábban hírt adtunk: rendben lezajlott az önkormányzati választás június 9-én Jászberényben. A város újraválasztott polgármestere és a mandátumot szerzett képviselők szerda délután megbízólevél átadási ünnepségen vettek részt a városháza dísztermében.

Illés Anita

A megbízólevél átadó ünnepségen Egervölgyi József, a Helyi Választási Bizottság (HVB) elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette a június 9-i önkormányzati választás eredményét. Mint mondta: Jászberényben a 20611 választásra jogosultból 12552 fő járult az urnákhoz. Ez 60,9 százalékos részvételi arányt jelent, ami meghaladja az országos átlagot. 

Megbízólevél átadó
Megbízólevél átadási ünnepséget tartottak szerdán a jászberényi városháza dísztermében
Fotó: Pesti József

Pezsgős koccintással zárták a megbízólevél átadást

Újraválasztották a Közösen Jászberényért Egyesület (KJE) színeiben indult Budai Lórántot, aki polgármesterként így újabb öt évig vezeti a várost. A szavazatok 71,94 százalékát szerezte meg. Mind a tíz egyéni választókerületben a KJE képviselőjelöltjei nyertek és jutottak mandátumhoz: Bethlendy Béla (1.evk), Lénárt Gábor (2.evk), Bobák Zsolt (3.evk), dr. Kertész Ottó (4.evk), Balogh Béla (5.evk), Verseginé Utasi Erzsébet (6.evk), Kollár Anita (7.evk), Skultéti József (8.evk), Pető Béla (9.evk), Bozsik Ferenc (10.evk). A kompenzációs listáról a Fidesz-KDNP négy jelöltje, Hajnal-Nagy Gábor, Bódis Béla, Buck Miklós és Sárközy Csaba került a döntéshozó testületbe. A megbízóleveleket Egervölgyi József, a HVB elnöke adták a polgármesternek és a megválasztott képviselőknek, akik közül Sárközy Csaba nem volt jelen, így másik időpontban veszi át mandátumát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában