Választási eredmény

2024.06.13. 12:30

A Mezőtúri járás két települését új polgármester vezeti majd

Három településen maradt a régi vezető, kettőben pedig új polgármester áll majd munkába októbertől. A Mezőtúri járásban így döntöttek a választópolgárok...

Rimóczi Ágnes

A Mezőtúri járásban több helyen a régi polgármesterek folytathatják a munkát, de van olyan település, ahol új vezető ül a polgármesteri székbe.

választás,jászkunság,polgármester
Illusztráció
Fotó: Nagy Balázs / Forrás: MW Archív

A városokban maradtak a regnáló polgármesterek

Ahogy korábban hírportálunkon beszámoltunk, Mezőtúron, több mint hétezren mentek el szavazni, 54,77 százalékos volt a részvételi arány vasárnap. A választásra jogosultak három polgármesterjelöltre adhatták le voksaikat. Közülük a Fidesz-KDNP jelöltje, Szűcs Dániel a szavazatok 54,77 százalékát (3745 darab) kapta, így ő folytathatja a megkezdett munkát. A túrkeveiek is döntöttek. A városlakók újra bizalmat szavaztak Sallai Róbert Benedeknek, aki a leadott érvényes szavazatok 61,13 százalékát tudhatta magáénak.

Két községben új időszak kezdődik majd

A kisebb települések között Kétpón a korábbi polgármesternek, Virágné Lukács Gabriellának szavaztak bizalmat a választók. A független jelöltként induló településvezető a szavazatok 42,31 százalékát gyűjtötte be. Mesterszálláson és Mezőhéken új polgármester lép majd hivatalban. Előbbi településen Molnár Sándornak szavaztak bizalmat a választók. A független jelöltnek három másikat sikerült legyőznie, a szavazatok 52,84 százalékát szerezte meg. Mezőhéken két induló között dőlt el a kérdés. Kiderült: a települést Kovács Máté Dániel vezeti majd a következő önkormányzati ciklusban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában