Választási eredmény

2024.06.13. 15:00

Ötödik ciklusát kezdi meg a szajoli polgármester

A rendszerváltás óta még soha nem volt ennyi polgármesterjelölt Szajolban. Hatan indultak a településvezetői székért, melyben, a lakosság döntése szerint maradt a jelenlegi polgármester, Szöllősi József.

Rimóczi Ágnes

Mondhatni, hogy történelmet írtak Szajolban. 1990 óta ugyanis még soha nem volt ekkora érdeklődés a polgármesteri szék iránt. 

polgármester,szajol,
A regnáló polgármester, Szöllősi József újabb öt évre kapott bizalmat a településen élőktől
Fotó: Mészáros János

A regnáló polgármester, Szöllősi József mellett öt további független jelölt – Kozma Antal, Kerékjártó Tibor, Hegedűs Zoltán, Kátai Tibor és Fülöp Antal – indult el a választáson. A részvételi arány szempontjából is jelentős volt ez a választás, az ugyanis 57,28 százalékos volt. A választásra jogosult lakosok közül több mint ezerhétszázan gondolták úgy, hogy kinyilvánítják véleményüket. Közülük pedig sokan döntöttek úgy, hogy szeretnék, ha a megkezdett úton „haladna tovább" a település. Mutatja ezt, hogy a leadott szavazatok 61,01 százalékát Szöllősi József kapta. A régi-új polgármester hálás a bizalomért.

Öröm számomra, hogy a lakosság visszaigazolást adott a korábbiakkal kapcsolatban. A szajoliak az elmúlt négy ciklus után úgy gondolják, hogy nem rossz ez az irány, jó úton vagyunk. Én azon dolgozom a jövőben is, hogy rászolgáljak erre a bizalomra

– reagált megkeresésünkkor a választás eredményeire Szöllősi József. Ahogy kiemelte: folytatják a megkezdett munkát, erre az évre célul tűzték ki a megnyert pályázatok megvalósítását. – Tudomásul kell vennünk, hogy sajnos szűkülnek a keretek, reálisan kell tervezni és gazdálkodni. Ezzel együtt természetesen szeretnénk újabb fejlesztéseket megvalósítani – hangsúlyozta a folytatással kapcsolatban a településvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában