Voks

2024.06.17. 11:30

Választás a Tisza-tónál: több település tette le voksát új városvezető mellett

Hét Tisza-tavi településen is nagyobb változásokra számíthatunk a jövőben. Az idei választás eredménye sok újdonságot hozhat magával a közeljövőben.

Köllő Judit

Bár Abádszalókon, Nagyivánon, Tiszafüreden, Tiszaderzsen, Tiszaroffon és Tomajmonostorán nem módosultak a polgármesteri címek, addig Tiszaburán, Tiszagyendán, Tiszaszentimrén, Tiszaszőlősön, Tiszaörsön, Tiszaigaron és Kunhegyesen is fordulatot vett a 2024-es önkormányzati választás.

választás,szavazás
Lezajlott a választás a Tisza-tónál is
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Többek meghökkenésére számos Tisza-tavi településen fordulatot vett az idei önkormányzati választás.

Nézzük mindjárt Tiszaburát, ahol Farkas László Firosz jelölt 507 szavazattal maradt alább Varvik Gézától, aki 788 voksot kapott a helybéliektől.

Tiszaigaron Szilágyi László  független induló 24 szavazattal maradt alább Majorosi Zoltán Csaba független jelölttől.

Tiszagyendán Pisók István független színekben induló eddigi polgármester mindössze két szavazattal maradt alább a szintén független jelölttől, Héder Zsolttól.

Tiszaszentimrén Fodor Gusztáv váltotta a nyugdíjba vonuló  Koczurné Tóht Ibolyát. A független színekben induló polgármester 126 szavazattal győzött Postás Imre független jelölttel szemben.

Tiszaszőlősön a Fidesz jelöltje nyerte a polgármesteri széket, aki 503 szavazattal győzött Szőnyi Ferenc független jelölttel szemben.

Tiszaörsön Bacsa Sándor független jelölt aratott győzelmet 59 szavazattal Jobbágy Balázs Fideszes indulóval szemben.

Kunhegyesen is nagy változások történtek, ugyanis a Fidesz támogatott Szegediné Szabó Dóra 1142 szavazatot, míg Győr Zsolt független jelöl 514 szavazatot, Szabó András eddigi polgármester pedig 455 szavazatot kapott a kunhegyesiektől. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában