Fejlesztés

2024.07.10. 13:30

Két hét múlva kezdődnek a munkálatok az abonyi piaccsarnok előtt

A tervek szerint mobil asztalok, számos zöldfelület és tágas közösségi tér várja az eladókat és látogatókat. A két hét múlva kezdődő felújítást követően az abonyi piaccsarnok előtti területet elsősorban az őstermelők, helyi termékeket készítő árusok birtokolják majd.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Abony Város Önkormányzata egy nyertes pályázatnak köszönhetően újítja fel a piaccsarnok előtti területet. Két hét múlva átadják a munkaterületet a közbeszerzésen nyertes vállalkozásnak – tájékoztatott Abony város hivatalos oldala.

abonyi piaccsarnok
Két hét múlva kezdődnek a munkálatok az abonyi piaccsarnok előtt
Fotó: Facebook.com / Abony város hivatalos oldala

A beruházással kapcsolatban tegnap Pető Zsolt polgármester és Bagdács Mónika, a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztályának munkatársa egyeztetett a piacon árusító kereskedőkkel, őstermelőkkel.

 

A helyiek előnyt élveznek az abonyi piaccsarnoknál

A megbeszélésen a polgármester azt kérte a jelenlévőktől, hogy 

lehetőség szerint igyekezzenek egymás között felosztani  a szóban forgó területet.

– Az új kijelölt rész a piaccsarnok oldalában található parkoló egy része, emellett a piaccsarnok hátsó, fedett területe lesz. Elsősorban az abonyi vállalkozóknak, kereskedőknek szeretnénk kedvezni, tehát ők azok, akik elsőként kiválaszthatják az árusítás pontos helyszínét – hangsúlyozta a polgármester. A piaccsarnok előtti részen árusító őstermelők az épületbe költöznek. A tervek szerint azonban a forgalmasabb időszakokban, mint a Mindenszentek vagy Halottak Napja, lehetőség lesz a kinti árusításra is.

Pető Zsolt kérte a kereskedőket, hogy forduljanak hozzá bizalommal, bármilyen kérdés esetén.

– Igyekszünk a lehető legoptimálisabban megoldani a problémákat és segítséget nyújtani mindenben – fogalmazott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában