INTERJÚ

2018.02.28. 19:55

A dalokban kiírják magukból az érzéseiket a The Biebers-fiúk

Nemrég Szolnokon járt a sokak által kedvelt The Biebers zenekar. A két énekessel, Puskás Petivel és Ekanem Bálinttal a koncert előtt beszélgettünk az új klipről és az idei tervekről.

Hutter Zsófia

Forrás: Beküldött fotó

– Nemrég elkészült Fluor Tomi részvételével a Valami mást című dalotok és a hozzátartozó videoklip is. Honnan jött az ötlet az együttműködésre?

– Tomival nagyon régóta szerettem volna már együtt zenélni – árulta el Peti. – Évek óta ismerjük egymást. De mikor még lassabb, líraibb dalokat énekeltem, azokba nem nagyon lehetett rapbetétet beépíteni – mondja nevetve.

– De ez a mostani egy olyan dal lett, ami megérett arra, hogy együtt dolgozzunk. Nagyon bíztunk benne, hogy a közönség szeretni fogja a dalt, és szerencsére ez így is lett.

– Várható folytatása a közös zenélésnek?

– Nem valószínű, hogy újabb dalt készítünk Tomival – mondta Peti. – Viszont vendégénekesekkel és vendégzenészekkel nagyon szeretünk együtt dolgozni.

– Mivel Bálinttal mindketten színházi emberek vagyunk, tudjuk, hogy a vérfrissítés mindig jót tesz a csapatnak. Hoz egy kis versenyszellemet, új ingereket.

– Jön egy ember, aki teljesen máshogy látja a dolgokat, és ez jó. Nyilván a későbbiekben is várható, hogy egy-egy dal erejéig újabb zenészekkel együtt dolgozunk majd. De hogy valakivel sorozatot készítsünk, annak egyelőre nincs esélye.

– Az idei évről mit lehet tudni? Hogy alakul majd? Hiszen a fesztiválszezon már kezd kirajzolódni.

– Azt látjuk, hogy még több koncert lesz nyáron és az év többi részében is – mondta Peti. – Sok olyan helyre visszahívnak idén is, ahol már játszottunk régebben.

– Ez a magyar nyelvre váltás egy jó húzás volt. Legalábbis a mellékelt ábra ezt mutatja. A közönségen is látni, hogy az új dalok működnek. Szélesebb körben megismertek, és most már egy jó magyar zenekarként könyvelnek el minket.

– Kijelenthetjük, hogy ez a siker a magyar dalszövegeknek köszönhető?

– Szerintem igen. Mikor Peti mondta, hogy szeretnének átváltani magyar nyelvre, én egy kicsit sajnáltam a dolgot – kezdte Bálint. – Nagyon szerettem angolul énekelni.

– De így utólag nyugodtan kijelenthetem, nagyon jó döntés volt. Sokkal több emberhez eljutott így a Biebers, és az érzés, amit képviselünk.

– Ebben azért az is benne van, hogy kicsit elkezdtük irigyelni azokat a zenekarokat, akiknek a dalait énekli a közönség – mosolygott Peti.

Forrás: Beküldött fotó

– Amikor a hallgatók azonosulni tudnak a mondanivalóval, mikor egy-egy dalszövegrészlet a mindennapi szóhasználatukba bekerül.

– És mivel a Biebers, ahogy én szoktam megfogalmazni a mi kis blues zenénk, ezért a dalokban kiírjuk magunkból az érzéseket, történeteket. Úgy gondoltam, ezt át lehet ültetni magyar nyelvre. Úgy tűnik, ez beérett és működik. Jó látni, hogy a közönség is szereti – mosolyog.

– Mire számíthatnak a rajongók a továbbiakban?

– Természetesen sok koncertre, április 7-én például egy budapesti nagykoncertre – árulta el Peti. – Emellett új dalokkal is jelentkezünk majd.

– Azt tervezzük a srácokkal, hogy két-három havonta új dallal, klippel jelentkezünk. Ezt a lehetőségeinkhez képest igyekszünk is majd teljesíteni. Reményeink szerint a közönség nagy örömére – zárta a beszélgetést az énekes.

Jót tesz a változatosság

Ősszel a két énekes különböző televíziós műsorokban szerepelt, emellett folyamatosak a színházi elfoglaltságaik is. Elárulták, ez nagyban segíti a művészetüket.

– A nyarunk elég sűrű volt – mondta Bálint. – Folyamatosan játszottunk, rengeteg helyen találkoztunk a közönséggel. Heti több fellépésünk volt, és azért ebben is eléggé el lehetett fáradni. Jó volt kicsit valami mást csinálni. Szeretem ezt a változatosságot, így egyikbe sem lehet beleunni.

– Én is azt gondolom, hogy ez így rendben van – vette át a szót Peti. – Egyszer színház, máskor tévé, majd újra a zene. Így a legkönnyebb ihletet kapni és fejlődni.

– Szerintem ez nagyon sokat gazdagított rajtunk. Ha őszinte akarok lenni, akkor a zene a nagy szerelem mindkettőnknek. Hiszen ez a miénk, mi építettük fel, a mi személyiségünk jelenik meg benne. De azért jól jött ez a kis szünet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!