FALUSI HANGULAT

2018.02.11. 16:40

Ilyen volt a szolnoki Városi Disznótoros (videó+galéria)

A napsütéses jó idő és a finom falatok ígérete sokakat csábított a Hild térre vasárnap.

Reggeltől egészen délutánig helyi finomságokat és saját készítésű termékeket kínáló árusok sora várta az arra járókat az Aba-Novák Agóra környékén, nem is beszélve az igazi falusi disznótoros hangulatról, hurkáról, kolbászról, sonkákról.

Nem is csoda, hogy a kellemes időben sokan ellátogattak ide, barátokkal, párjukkal, de akadt, aki az egész családot hozta.

Volt itt minden, ami szemnek, szájnak ingere, a különféle házi mézektől kezdve, a kölesből készült karcagi finomságokon át, házi kolbászok, szalámik, tepertők, csodás kézimunkafelhozatal, na és persze friss hurka, kolbász, húsok.

Nem nehéz kitalálni, hogy ez utóbbi volt alighanem a legnépszerűbb, a ropogós kedvencekért több méteren álltak sorba háztáji kedvelői.

[embed]]

Akár azt is mondhatnánk, hogy jó ebédhez szólt a nóta, Balla Tibor tekerőlant-művész zenei aláfestést is biztosított tökéletes hangulathoz. Mutatjuk is:

[embed]]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!