TISZAFÜRED

2018.03.25. 10:30

Díjeső és bemutatkozók a Tisza-tavi kiállítás második napján (galéria)

Egyetemek és középiskolák mutatkoztak be a Benedek Gábor Városi Sportcsarnokban, a Tisza-parton pedig megyék és települések. Délután adták át a kiállítás díjait.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Pályaorientációs workshop-pal indult a Tisza-tavi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (TÓMÉK) második napja. Közel háromszáz általános- és középiskolás diák fordult meg a kiállításon. Bemutatkoztak a térség mezőgazdasági szakközépiskolái, valamint az ország jelentősebb egyetemei.

– Általában csak a Tisza-hídig jövünk, hiszen addig tart Heves megye, de meghívtak minket, így örömmel jöttünk – mondta honlapunk kérdésére a Pétervásárai Mezőgazdasági Szakgimnázium egyik tanára. Az oktatási intézmények kóstolóval, szóróanyagokkal és kiállítással várták a leendő diákokat és hallgatókat.

A Tisza-parton eközben bemutatkoztak az érintett megyék és települések. Délután adták át a TÓMÉK díjait. Jutalmazták a legszebb kiállító-, és a legjobb vendéglátóhelyeket.

Emellett különdíjakat is kiosztottak. A Fehér Asztal Lovagrend díszserlegét vehette át a TÓMÉK ötletgazdája, Rentzné Dr. Bezdán Edit, megyei főjegyző. Az elismeréseket Kovács Sándor, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke és Benke Laci bácsi adta át.

Az első naphoz hasonlóan, szombaton is kóstolókkal és kiállításokkal várták a kilátogatókat. Este az Ocho Macho, a Vad Fruttik, és a Kiscsillag adott koncertet. A programot tűzijáték zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!