Természet Operaháza

2018.07.25. 19:55

Csütörtökön kezdődik a négynapos tisza-tavi fesztivál

Ezen a hétvégén rendezik meg a Természet Operaháza – Tisza-tavi Fesztivált. A program idén már négynapos. Július 25-én, csütörtökön egy családi nappal indul a rendezvény.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Az ötödik alkalommal megszervezett komolyzenei fesztivál jól láthatóan, évről évre fejlődik. Idén családi piknik, koncertek, biciklitúra és csónakázás várja az érdeklődőket.

- Eddig hiányoztak a családok és gyerekek a fesztivál programjairól. Most az első napon igyekszünk megszólítani őket. A To'Piknik ugrálóvárral, játszóházzal, főzőpontokkal, zenés színpadi programokkal várja a családokat – mutatta be az idei újításokat Debreczeni Ildikó fesztiváligazgató.

Érdekességként hozzátette: Kodály Zoltán egyik kedvenc ételét fogják megfőzni. Az egész napos kultúrforgatagnak a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőpark ad helyet.

Tavaly is sokan tekerték körbe a Tisza-tavat
Fotó: Ujvári László

A fesztivál díszvendége a jászkunsági megyeszékhely, Szolnok városa. A második napon egy exkluzív gálaelőadás lesz. Szombaton következik a program, mely kimozdította a műfajt addigi komfortzónájából.

A fesztivál harmadik napján ugyanis a kerékpározásé lesz a főszerep. Zenei- és táncművészeti előadások teszik különlegessé a 67 km-es túrát. A zárónapon a kerékpárokat csónakokra cserélik. Bebarangolják a Tisza-tó zegét-zugát, miközben kivételes zenei élményekkel gazdagodhatnak a résztvevők.

Fotó: Ujvári László

A Természet Operaháza alapvetően egy komolyzenei rendezvény. A szervezők célja a minőségi kultúra összekapcsolása az egészséges életmóddal, valamint a Tisza-tó megismertetése a nemzetközi és a hazai közönséggel.

Tavaly operajóga is volt Tiszafüreden, erről itt nézegethet fotókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!