Szolnok

2019.12.21. 11:30

Húsz éves lett az Eső, megyénk kulturális folyóirata

Húsz év után címmel ünnepi Eső-est és lapbemutató részesei lehettek azok, akik csütörtökön délután felkeresték a Verseghy Ferenc Könyvtár művészeti szalonját.

Szathmáry István

Forrás: Facebook/Eső irodalmi lap

A megyénk kiemelt kulturális értékének számító irodalmi folyóirat legújabb, 2019/4. téli számát a lap önálló megjelenésének huszadik évfordulója alkalmából Bajnai Zsolt a blog Szolnok szerkesztője, Jenei Gyula költő, a folyóirat főszerkesztője, Molnár H. Magor költő, szerkesztő mutatta be a szalon szép számmal megjelent közönségének.

Az est során Molnár László, a Szigligeti Színház színművésze olvasott fel részleteket az ünnepi szám verseiből. Jenei Gyula visszaemlékezésében felidézte a kezdetben csupán lapmellékletként induló folyóirat történetét, aminek során sok munkával és elkötelezettséggel sikerült elérniük mostani, megszokott tetszetős formáját az elmúlt húsz esztendő minden nehézségét túlélő nyomtatott kulturális fórumnak.

Bajnai Zsolt kérdésére Jenei Gyula és Molnár H. Magor azt is elmondta, hogy a szerkesztés során mindig bővelkednek beküldött művekben, így nem csak megyei alkotók műveit tárják az olvasók elé, hanem országos szinten is sikeres értékőrző tevékenységet folytathatnak a folyóirat megjelentetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!