Galériával

2019.12.15. 20:00

Örömzenei koncert és jótékonysági alkalom volt Karcagon

Jótékony Cent-rumba II. Örömzenei koncertre várta a zenekedvelőket a Karcagi Szakképzési Centrum nyolc tagintézménye szombat délután a Déryné Kulturális Központba.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A megjelenteket köztük – Fidler Gábor miniszterelnöki tanácsadót, Dobos László polgármestert, Sári Kovács Szilvia alpolgármestert, dr. Molnárné Dénes Évát, a BMSZC igazgatóját, Pánti Ildikó és Szepesi Tibor önkormányzati képviselőket – Ernesztné Csatári Ida tanügyigazgatási referens, szakmai vezető köszöntötte.

Pardi Sándor főigazgató és Szele-Király Andrea kancellár megköszönte mindazoknak akik eljöttek a jótékony délutánra, hogy pénzadományaikkal segítsék a Jessi és Társai Alapítványt. Az alapítvány névadója Szilágyi Jessica, születésekor oxigénhiányos állapotba került, ami súlyos agykárosodáshoz vezetett. Az életvidám lány élete kerekesszékhez kötött, sem járni, sem felülni önállóan nem tud, önálló életre képtelen. Hétköznapjait a karcagi Gólyafészek Otthonban tölti, hétvégén pedig hazaviszik a szülei kisújszállási otthonukba. Szilágyi Lajos, az alapítvány elnöke a lányához, Jessihez hasonló értelmileg sérült, súlyosan-halmozottan fogyatékosok támogatását tűzte célul.

A Centrum énekkarának műsorában Kiss László tanár úr énekelt szólót, majd megható jelenet volt, amikor a Jessi és Társai Alapítvány nevében a névadó, Szilágyi Jessica mondott verset, majd édesanyjával Szilágyiné Horváth Henriettával és Golenyi Gréta hegedűtanárral együtt énekelt.

A Gólyafészek Otthon lakói lepeltáncot adtak elő pedagógusaikkal, őket a Hátra arc! zenekar, az Alkalmi kapcsolat zenekar, Csaplár Béla, Lakatos István és Rostás Dániel duója, majd Ivanyics László éneke követte. Pardi Sándor főigazgató és Plósz Csilla, a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója közös szaxofonjátéka következett, s a jótékony koncertet a Centrum énekkar zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!