minőségi munka

2020.08.13. 14:00

Alkotótábort tartanak a tiszaföldvári galériában

Két héten át alkotnak együtt a helyi művészek a Városi Galériában. A Tiszaföldvári Képzőművészeti Alkotók Köre Egyesület már tizenkét éve szervezi alkotótáborát.

P. Pusztai Nóra

Tizenkét éve minden nyáron találkoznak a művészek

Fotó: Tömösközi Károly

– Azért jött létre, hogy a tagok együtt is dolgozhassanak. Egymást segítve közösen alkothassunk. Ha van rá lehetőség, előadókat is szoktunk hívni. Sajnos idén, a tavaszi vírushelyzet miatt nem tudtuk előre leszervezni az ilyen programokat, de az együtt alkotás öröme évről évre vonzza a tagokat. A múlt héten tizennégyen voltunk – mondta Meggyes Zsuzsanna, az egyesület elnöke.

– Új dolgokkal próbálkozunk. Van, akinek az olajfestészet megy jobban, akad, akinek az akvarell, de van, akihez a modern festészet áll közelebb. E technikákat adjuk át egymásnak. Ebben az időszakban minőségibb festmények, fafaragások is készülnek, melyeket zsűriztetni is szoktunk. Idén a tiszatáji és a Szolnok megyei értékelés is elmarad, de bízunk benne, a most elkészült alkotások közül jövőre el tudunk küldeni pár darabot – részletezte Meggyes Zsuzsanna.

Minőségi alkotások készülnek
Fotó: Tömösközi Károly

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!