Országos Könyvtári Napok

2020.10.03. 07:00

Ötven megyei intézmény ünnepel együtt

Negyvenöt megyei település több mint ötven intézménye összesen kétszáznyolcvan programmal csatlakozott a jövő hétfőn kezdődő Országos Könyvtári Napokhoz – hangzott el csütörtökön a Verseghy Ferenc Könyvtár erről szóló sajtótájékoztatóján.

Molnár-Révész Erika

Czakóné Gacov Katalin igazgató elmondta, csak Szolnokon közel ötven rendezvényre várják az érdeklődőket október 5. és 10. között.

– Idei témánk: „Könyvtárak az emberekért – Ünnepeljünk együtt!” A hét minden napja más-más tematikára épül, a cél mindenhol az, hogy felhívjuk a figyelmet a könyvtári szolgáltatásokra. A klasszikus író-olvasó találkozókon, a családi- és gyermekprogramokon túl több online játékot is hirdetünk.

– A vírus miatt idén néhány újdonsággal is készültünk, ilyen például a maszkverseny. Ezzel az a célunk, hogy könnyedebbé tegyük ezt a témát, és megtaláljuk a humoros oldalát. Lényege, hogy a héten a könyvtárunkban készített maszkos fotókat fel lehet tölteni a közösségi oldalra, és a mindenkinek legjobban tetsző nyer – mondta. Kiemelte, a járványhelyzet miatt a programok a rendezvény ideje alatt is módosulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!