Videóval

2021.01.22. 20:16

Online ünnepelték a magyar kultúra napját a Jászságban

A város kulturális életéből válogatott mozaikokkal az online térben ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Jászberényben.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

E jeles nap hetében a Jászkerület Kulturális Nonprofit Kft. felhívásához csatlakozott civil közösségek, alkotócsoportok és intézmények kulturális, művészeti életét mutatták be a közösségi oldalon.

Az érdeklődők bepillantást nyertek többek között a Folklór Kulturális Közalapítvány, a Jövőkép Alkotók Egyesülete, a Palotásy János Vegyeskar, a „Jászberényi Ifjú Muzsikusok” Alapítvány, a Jászsági Hagyományőrző Egylet, a Székely Mihály Kórus, a Jászberényi Kossuth Népdalkör, a Hamza Múzeum, a Kelepelők Bábcsoport, a Szikra Galéria, a Cantate Nobis Énekegyüttes és a Jászsági Népművészeti Műhely Egyesület értékközvetítő munkájába.

A Magyar Kultúra Napjának Ünnepén Budai Lóránt polgármester a virtuális térben, a Lehel Film-Színház galériájából mondott köszöntőt. Kiemelte: a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek a város kulturális életének szervezői, hírmondói és fogyasztói is.

Fontos, hogy ebben a nehéz időszakban is megmaradjon az igény a kultúrára.

Reményét fejezte ki, hogy hamarosan újra fogadni tudják a város lakóit a részlegesen felújított közösségi terekben.

A jászfényszarui Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár a járványhelyzetben is színházi előadással ünnepelte a Magyar Kultúra Napját. Igaz, hogy nem a megszokott módon, hanem alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez, az online térben. Az intézmény közösségi oldalán a helyi színjátszó csoport, a Fortuna Együttes 1985-ös archív felvételét tették közzé, melyen Dobozy Imre Szélvihar című drámáját láthatták az érdeklődők.

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0iPxM2NRC8XskGA9sFJq0GmfCY91iGseKmmaiT7WXkP6S_CPivOaW7cNk&v=UccRa5_0PB0&feature=youtu.be

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!