Galériával

2021.02.04. 16:30

Múltunk újabb kincseivel bővült a városi értéktár Jászfényszarun

Egyebek között régi báli meghívó, díszes birtoklevél, köszönő levelezőlap is bekerült a gyűjteménybe.

Illés Anita

A helytörténet iránt érdeklődőknek igazi kincsesbánya a városi értéktár, mely évről évre ritka iratokkal, fényképekkel, tárgyakkal bővül. Ezek a helytörténeti kutatásokat szolgálják.

Az önkormányzat még 2015-ben döntött a városi értéktár létrehozásáról, mely a felújított Farkas-házban kapott helyet a Szentcsalád téren. Önkéntes munkában Tóth Tibor, a Fényszaruiak Baráti Egyesülete (FÉBE) elnöke és segítői működtetik. A hónap értéktári érdekessége címmel sorozatot indítottak, melynek keretében a település múltjához kötődő írásos és tárgyi emlékeket mutatják be a városi újságban, valamint az egyesület honlapján.

Régi báli meghívó, díszes birtoklevél, köszönő levelezőlap, őstermelői igazolvány, gyógyszertartó doboz, fénykép, és sok más különlegesség került a gyűjteménybe az elmúlt esztendőben.

Januárban egy Budapesten, 1949. június 1-jén kelt okmányt tettek közzé, ami működési engedélyt biztosított a jászfényszarui Állami Általános Iskola 5605. számú Dobó Katica úttörőcsapatának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!