arTúr és Túri vásár

2021.08.13. 19:55

Fiatal helyi művészek alkotásaival nyílt meg a mezőtúri fesztivál

Programkavalkád várja az egész héten tartó arTúr Fesztiválra és a Túri vásárra kilátogatókat.

Rimóczi Ágnes

Fazekas Flóra (balról), Csorba Ibolya és Fazekas Anna közös kiállításával nyílt meg az arTúr Fesztivál

Fotó: Jenei József

A helyi II. Rákóczi Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola három végzős diákjának kiállításával nyílt meg az arTúr Fesztivál. A tárlat jó felütése az összművészeti fesztiválnak, hiszen – ahogy a szervezők kiemelték – a jövőben szeretnék támogatni, több bemutatkozási lehetőséget adni a városban élő vagy onnan elszármazott fiatal művészeknek is. Üdvözlendő a kezdeményezés, hiszen Csorba Ibolya, Fazekas Anna és Fazekas Flóra csodálatos munkái – így a festmények, rajzok és fotók – bizonyítják, hogy bizony, sok tehetséges fiatal él és alkot a városban.

A több napos művészeti esemény lehetőséget kínál arra, hogy a közönség tehetségeket láthasson, hallhasson, ismerhessen meg. Bemutatkoznak helyi csoportok, és mellettük országosan ismert előadók is fellépnek, mint például a Mezőtúrról induló Esti Kornél zenekar. A programok között a teljesség igénye nélkül szerepel filmvetítés, népzene, komoly- és könnyűzene, és természetesen változatos gyermekprogramok is sorakoznak.

Fazekas Flóra (balról), Csorba Ibolya és Fazekas Anna közös kiállításával nyílt meg az arTúr Fesztivál
Fotó: Jenei József

Sok év kihagyás után ismét megrendezik a Túri-kupát, a számos korosztálynak lehetőséget biztosító utcai futóverseny szombaton 14 órakor rajtol a közösségi ház elől. Vasárnap rendezik meg a város nagy múlttal rendelkező eseményét, a Túri vásárt a régi helyszínen, a belvárosban. Lesz főzőverseny, az ételeket bíráló zsűri „élén” az elismert séf, Vomberg Frigyes áll majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!